Espresso – Din lokala tidning

Har du en framtidsfullmakt?

LRF Konsults jurist Johanna Arvidsson samarbetar med Handelsbanken i Osby när det gäller juridiska frågor som exempelvis testamenten, bodelning m.m.

– Ja vi finns både i egna lokaler på Köpmannagatan och hos Handelsbanken där bankens kunder har möjlighet att träffa mig eller boka tid för möte, berättar Johanna.

När det gäller de juridiska frågorna så behöver man ofta ta hjälp. Det kan vara vid upprättande av ett testamente eller äktenskapsförord.

– En nyhet är att skriva en framtidsfullmakt, där du utser en person som tar beslut åt dig om du själv inte kan, förklarar Johanna.

Detta är framtidsfullmakt

Framtiden är omöjlig att planera för. Det enda vi kan göra är att försäkra oss om att allt fungerar oavsett vad som händer.

– Ja det är mycket bättre att ta de besluten nu, än att låta någon utomstående göra det när det är försent, förklarar Johanna.

I en framtidsfullmakt utser du de personer som ska ta de ekonomiska och personliga besluten åt dig om du själv inte längre kan p.g.a. sjukdom såsom t.ex. demens.

Detta hjälper LRF Konsults jurist till med

• Testamente

• Äktenskapsförord

• Fastighetsrätt tex köpekontrakt

• Generationsskiften fastigheter)

• Bodelning, bouppteckning och arvskifte

• Framtidsfullmakt

Klokt att inte vänta

Finns det ingen framtidsfullmakt, så är det kommunen som måste utse en god man som får sköta den persons affärer som inte längre själv klarar av detta.

– Mitt råd är att ordna upp allting så länge alla är unga, sams och friska. Det är klokt och meningsfullt att förekomma. Kom till vår information så berättar vi mer om detta, avslutar Johanna.

Fakta LRF konsult

LRF Konsult är Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag med 1 500 medarbetare. LRF Konsults specialister och rådgivare inom ekonomi, juridik, skatter, skog och fastighetsförmedling finns på över 130 orter över hela landet.

Detta är Johanna

Namn: Johanna Arvidsson

Ålder: 40 år

Bor: Öllsjö (kommer från Lönsboda)

Familj: Man och tre barn.

Intressen: Läsa böcker

Aktuell: Jurist i Osby

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x