Espresso – Din lokala tidning

Hästveda marknad

Onsdag och torsdag 10-11 juli är det åter dags för Hästveda marknad, en av Skånes största marknader med anor från 1870. Den traditionella marknaden har arrangerats i sin nuvarande form sedan 1981 av Hästveda Brottarklubb och Hästveda IF och har blivit ett populärt mål för turister och skåningar. Upp emot 100 000 besökare under de två marknadsdagarna är inte ovanligt.

Marknaden kommer i stort att se ut som förr även denna gång.
– Vi satsar traditionellt på att det ska vara en familjemarknad, förklarar marknadsgeneralen Kim Olsen.
Som vanligt blir det alltså ponnyridning, loppis, tivoli, knallar, servering, musikunderhållning i öltälten på onsdagskvällen, och inte minst den populära djurmarknaden på torsdagen.
– Där har vi som brukligt veterinär på plats och djurvärdar som säkerställer att inga djur far illa under marknaden.
Marknadsområdet är detsamma men för året har antalet knallar krympt något.
– En trend som tyvärr drabbar alla marknader, säger Kim och berättar att marknadsrådet håller på att arbeta fram en handlingsplan för att hitta åtgärder inför kommande marknader.

Nytt för året är att arrangörerna kommer låta bilisterna parkera sina bilar direkt på parkeringsplatserna och därefter gå och betala avgiften. Detta i ett försök att minska köerna på gatorna.
– Jag vill också poängtera att parkeringspengarna går direkt till våra ungdomar i föreningslivet och att det egentligen är en liten summa som är ett mycket viktigt bidrag för föreningarna.

Fotnot: Marknaden är öppen kl. 13-24 på onsdagen. På torsdagen är marknaden öppen kl. 07-17 med start för djurmarknaden direkt kl. 07:00.

Arr: Hästveda Brottarklubb och Hästveda IF

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy