Espresso – Din lokala tidning
Erik Fischer driver Hästveda skogstjänst

Hästveda Skogstjänst driver sågverk och hyr ut lägenheter

NÄRINGSLIV. Erik Fischer som driver Hästveda Skogstjänst har många strängar på sin lyra. Det som började som en liten verksamhet som sålde inlagda granskott har växt till ett fullskaligt sågverk och skogsföretag. På senare år har han även gett sig in i bostadsbranschen.

Vi kikar in i ett av Erik Fischers blivande hyreshus. Villan, som är en av Hästvedas äldre, drabbades av en brand i källaren. Nu har Erik köpt huset och om ett år hyr han i sin vision ut två lägenheter här. Erik ska klä den gula eternitfasaden med liggande lärkpanel. Hans företag Hästveda Skogstjänst driver eget sågverk och tillverkar lärkpanelen. Erik ska även lägga nytt tak.
– Jag köpte ett litet hus med stort renoveringsbehov i Hästveda för fyra år sedan. På fyra månader helrenoverade jag det och testade att hyra ut. Jag tyckte att det var kul och sedan dess har det blivit några hus till, berättar Erik.
Och att hitta hyresgäster i Hästveda har inte varit något problem.
– Även om jag är en liten hyresvärd är det väldigt många som hör av sig.

Virke enligt önskemål

På sågverket i Mannarp strax utanför Hästveda sågar Erik upp allt virke till renoveringarna. Här hjälper han även kunder att såga upp egna träd till virke i alla möjliga dimensioner. Han har även försäljning av allt från ved och flis till stängselstolpar i längder som passar kundens önskemål.
– Det har gått framåt, och i dag har jag två anställda. Jag blir lite rastlös av att göra samma sak för länge så därför testar jag gärna nya saker, skrattar Erik.

Hummande sällskapsdjur

En impulshandling var inköpet av Alpackor, som sedan en tid spatserar runt gården i Mannarp.
– Jag har ungefär tre hektar öppen mark på min fastighet utöver skogen, och behövde något som hjälper mig att hålla det öppet. Får bräker för mycket och det är en hel del jobb med kor… då hittade jag en annons på Blocket från en tjej som sålde några alpackor. Jag åkte dit för att titta och hade fyra med mig hem på släpvagnen. Nu har jag tio alpackor där hemma.
Om fåren bräker för mycket… hur låter en alpacka?
– De hummar! Det är faktiskt riktigt trevligt när man sitter på trappan och dricker en kopp kaffe!

Hästveda skogstjänst driver sågverk och hyr ut lägenheter
Här ett blivande hyreshus.

Alpackor
Impulsköpet av alpackor visade sig lyckat. De håller marken öppen och hummar mysigt tycker Erik Fischer.
Värnar om det lokala

Vi rullar vidare till ytterligare ett hus på andra sidan järnvägen. Här har Erik rustat upp tegelvillan och ersatt en gammal dragig glasveranda med en i lärk från det egna sågverket. Här är två lägenheter som han hyr ut. Och han håller på att dra in fiber.
– Jag värnar gärna om det lokala, både när det gäller personal och material. I största möjliga mån handlar jag material hos Christensens och jag anlitar lokala el- och vvs-firmor. Husen har hittills varit mest kåkar från tidigt 1900-tal och jag renoverar dem i gammal stil.

Text & Foto: Erik Johannesson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x