Espresso – Din lokala tidning

Hela Glimåkra kyrka sjunger

På söndag (28/4) klockan 18 är det dags för en sångkväll i kyrkan. Det är Glimåkra Kyrkokör med hjälp av Lina Eldh på sångsidan och Camilla Gustafsson på musikersidan som tillsammans med, förhoppningsvis, sångglada kyrkobesökare, fyller kyrkan med härlig sång.

Rolf Liljenberg har plockat ihop ett knippe kända sånger och psalmer. Samtliga texter visas på den stora skärmen så alla kan se och sjunga med. Camilla spelar cello och trumpet (dock inte samtidigt) och den ordinarie körledaren Katarina Hallqvist sitter vid pianot. Utöver Lina Eldh kommer medlemmar ur kören att framföra solo- och duettsånger. Kända sånger? Vad sägs om ”Pärleporten”, Saliga visshet, Ovan där och den gamla sången Helig, helig är änglaskarans sång. Det är några av de sånger som ska framföras. Kyrkoherde Anna J. Evertsson håller en kort andakt.

Text: Rolf Liljenberg
Foto: Regina Havewald

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy