Espresso – Din lokala tidning
dsc0107

Helt nytt koncept på nya Harry’s

Kulturhuset har en restaurang igen

UTELIV. För Rikard Rex Andersson med personal är det bråda dagar.
Harry’s är på plats i Kulturhuset, med ett helt nytt koncept för den nationella kedjan.
– Det är mer Brasserie-känsla än pub. Vi kommer även att ha hand om konferenserna i kulturhuset, och i helgen är det vi som sköter maten på Hässleholms Galakväll.


Mässingskronor, ljusa toner, trädetaljer och rutiga väggar ramar in restaurangen som rymmer 90 gäster vid full beläggning. Rikard Rex Andersson, som tidigare har jobbat åtta år med Harry’s i Hässleholm, är nöjd över att äntligen ha slagit upp dörrarna till Kulturhusets nya krog.
– Det är ett helt nytt koncept för Harrys som vi är först i landet med här i Hässleholm. Fokus ligger på både mat och dryck. Vi komponerar själva 20 procent av menyn och har varit ute hos lokala producenter för att sätta ihop ett utbud med nära smaker – bland annat har vi dovhjort från Sjunkaröd på menyn, och lokala charkuterier på charkbrickan.

Husman och underhållning
Vecka 46 startar lunchserveringen med fokus på husmanskost – hade verksamheten kommit igång lite tidigare hade det blivit julshow, men nu ligger fullt fokus på uppstarten.
– Vi har ett utrymme i restaurangen som funkar som scen, och där kommer vi att ha underhållning. Nu har vi hand om Hässleholms Galakväll, och det blir ett stort jobb att starta med!

Alla tillsammans
Dryckesprovningar och Pubquiz är två saker som ligger Rex nära hjärtat, och planer smids för att erbjuda ett brett utbud till Hässleholmsborna.
– Avsiken är ju att vi ska erbjuda något som känns som att det är värt att komma ut och äta för i stället för att sitta hemma. Fler restauranger behövs i Hässleholm, och för oss som driver ställena är samarbete vägen framåt för att locka ut Hässleholmarna. Jag ser gärna fortsatta samarbeten med Hesslecity och butikerna där man knyter ihop handeln med utelivet genom olika erbjudanden.

Sammansvetsat gäng
Ett tight team av kockar och serveringspersonal är redo att möta gästerna – efter pandemin har rekrytering inom restaurang varit en tuff nöt för många krögare att knäcka.
– Vi fick in många ansökningar och är ett riktigt bra gäng. Innan öppning hade vi utbildare från Harry’s centralt här för att svetsa samman teamet och sätta konceptet – de åkte hem en dag tidigare än planerat.
Text&foto: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x