Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2024 01 15 kl. 15.59.50

Hitta personal genom EnRival

ANNONS. Genom EnRival kan du som arbetsgivare få kostnadsfri hjälp med  rekrytering. EnRivali Knislinge har som huvuduppgift att stötta människor på vägen till ett nytt jobb. När det gäller att matcha rätt kandidater med rätt arbetsgivare finns en stor kompetens inom företaget.

Den som är inskriven hos EnRival har som regel varit arbetssökande under en period och bedöms stå långt ifrån arbetsmarknaden. Men ofta sitter många av kandidaterna på goda kompetenser om man tar på sig rätt glasögon, menar Martin Andersson, central matchare på EnRival.
– Vi har till exempel hjälpt ett företag som tillverkar kikarsikten att ta fram produktionspersonal. I det fallet var det en nageltekniker som matchades med jobbet genom oss. Specifik utbildning för uppdraget kan ofta ordnas av den nya arbetsgivaren, och här bedömde man att den fingerfärdighet och noggrannhet som en nageltekniker besitter var en bra grund för det nya uppdraget, säger Martin.

Bred kompetens inom rekrytering
EnRival har kontor på över 130 orter i Sverige, och i organisationen finns stor kompetens när det gäller att hitta nya vägar mellan arbetsgivare och arbetstagare.
– Jag själv har tidigare arbetat inom bemanningsföretag i 20 år innan jag kom hit, någonstans efter 1500 anställningar slutade jag att räkna, konstaterar Martin.
– Genom vårt uppdrag att stötta människor till en anställning kan vi också erbjuda kostnadsfri coachning till arbetsgivare som behöver hitta personal på de orter där  vi har kontor. Ofta är det en stor process att dra igång en rekrytering, som man kanske varken har tid eller råd med som mindre företagare. Lägger man en timma på ett samtal med våra matchare kan man ofta få hjälp att plocka fram ett antal kandidater som vi bedömer skulle passa för jobbet – sedan tar man du vidare därifrån.

Från ansökan till anställning 
Som Rusta och Matcha-leverantör ligger EnRivals fokus på att stötta deltagarna i programmet på bästa sätt. Därmed kommer EnRival inte att föreslå någon för en jobbmatch-ning som inte bedöms vara anställningsbar för den aktuella arbetsgivaren.
– Vi förväntar oss också att arbetsgivaren är seriös med sin förfrågan och tar sig igenom hela processen med kandidaterna. Är man beredd att göra det så kan vi vara till stor hjälp med förenkla en rekrytering, och dessutom hitta kandidater med kompetenser som man som arbetsgivare inte hade nått fram till annars, säger Martin.

skärmavbild 2024 02 05 kl. 14.36.49
Lennart Björkquist, handledare på Enrival i Knislinge. Martin Andersson jobbar som central matchare på EnRival.

Lokala rekryteringsträffar
En metod för att skapa kontaktytor som EnRival jobbar med fortlöpande är lokala rekryteringsträffar där arbetsgivare och arbetstagare kan mötas. 
– Senast i november hade vi en träff i Hässleholm, och vi ordnar gärna fler så fort det finns ett underlag, säger Lennart Björkquist, handledare på EnRival i Knislinge.
– Den 29 februari kommer EnRival att anordna en rekryteringsträff i Kristianstad där flertalet arbetsgivare med rekryteringsbehov, samt utbildningsanordnare kommer finnas på plats, och där alla arbetssökande är hjärtligt välkomna.

3 TIPS – SÖKA PERSONAL

1. Låt processen ta tid 
Ta tag i rekryteringen så snart du märker att ett personalbehov kan uppstå. Rekrytering är alltid en tidskrävande process, och matchningen av arbetssökande och arbetsgivare underlättas om det inte brinner i knutarna.

2. Tänk bredare
Ofta söker man som arbetsgivare en specifik tjänst – vilka andra yrkeskategorier kan ha liknande kvalifikationer? En person som har kompetens från en annan bransch kan mycket väl ha kunskaper som lätt kan komma till nytta efter en kortare internutbildning.

3. Våga se möjligheterna
Att anställa genom Rusta och Matcha innebär ofta att rikta sig mot en ny målgrupp av jobbsökande. Det genererar möjligheter både för arbetsgivaren och arbetstagaren. Ur ett större perspektiv tar du ett samhällsansvar genom att bidra till rörlighet på arbetsmarknaden. För ditt företag kan det innebära ett tillskott till mångfalden i personalgruppen.

skärmavbild 2023 10 17 kl. 14.47.57

På EnRival i Knislinge finns goda kontakter med både företag och utbildare lokalt. EnRival har även kontor i Osby och Hässleholm, samt på 130 andra orter i Sverige. I Knislinge hittar du kontoret på Brogatan 35
Du kan kontakta Lennart Björkquist direkt på 072 145 43 60 

eller skicka e-post till 
lennart.bjorkquist@enrival.se.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x