Espresso – Din lokala tidning
modevisning broby

Hitta sommarmodet second hand

VÅRMODE/FÖRENINGSLIV. Hur hittar man sommarens garderob på Second Hand? Det enkla rådet är – våga prova. På folkets hus i Broby ordnade duon Therese och Tina en inspirerande afton med modevisning på  Folkets Hus i Broby, tillsammans med Allt Möjligt second hand och Folkets Hus-
föreningen.

Sommarfest eller strandhäng? Marint tema  eller glittrigt paljettparty? Visst går det mesta att fixa till ett schysst pris på second hand när man behöver uppdatera sin garderob.

– Vi har inte gått in med tanken att man ska följa någon särskild trend – snarare: vad gillar du för något!? säger Therese Nilsson, som till vardags jobbar som administratör på kommunen.

– Vi har gjort en del jobb kring mode tillsammans, och tyckte att det här var en kul grej för att lyfta fram de fantastiska möjligheter som finns här i Broby att handla second hand, säger Tina Svensson.

– Vi är båda från Broby, och jag jobbar med lite olika projekt. Min man Magnus har fått vara med och hjälpa oss med tekniken i dag.

”Vill slå ett slag för bygden”

Espresso har tidigare berättat om hur Folkets Hus har satsat på att rusta upp lokalerna för både uthyrning och egna arrangemang. 

– Här är en stor lokal mitt i byn som rymmer 80 personer. Ikväll vill vi slå ett slag för bygden, hjälpverksamhet  och för det här fina huset, säger Carina Hubertsson som är engagerad i styrelsen.

dsc8159 1

Zinaida Trebinjac, en av kvällens modeller som även jobbar i butiken på Allt Möjligt Second Hand, glänste i strålkastarljuset i sin partystass.

– Vi tog kontakt med Allt Möjligt Second hand och med Tjernobylbarnen-kommittén som också har har andrahandsbutik. Tyvärr fick de senare förhinder, men vi är glada att kunna genomföra kvällen ändå.

Fick oväntad förstärkning

Stefan Andersson är verksamhetsledare på Allt Möjligt, som drivs i idéel regi.

– Det har varit fantastiskt – vi fick oväntad förstärkning av Tina och Therese, som brukar komma till oss i butiken. De har verkligen hjälpt oss att lyfta kvällen till ett proffsigt arrangemang med ljud, ljus och hela inramningen.

Javisst! LED-strålkastare och den gröna catwalken – och inte minst det smyckande bildspelet som har skapats av Artificiell intelligens – sätter Milano-stämningen i lokalen.

Hitta det personliga

– Just nu är modet väldigt brett. Det handlar om att hitta personliga detaljer. Vissa saker som vi visar här i kväll kan vi säga med hundra procents säkerhet att man inte kan hitta någon annan stans! Det kan vara hemsydda plagg, eller saker med riktigt fin kvalite som är inköpta i Frankrike, säger Tina.

Har ni några tips för hur man hittar rätt till den som inte är van att handla second hand? 

– Alla butiker är ju olika sorterade. På allt Möjligt är det färgsorterat. Det bästa tipset är att plocka på dig allt som du kan tänka dig att du skulle kunna gilla, och verkligen prova det!  säger Tina.

– Framförallt vill vi inspirera till att man verkligen inte behöver köpa nytt, utan i stället spara på både plånboken och miljön – dessutom går pengarna till välgörenhet! Bland annat nu i student och konfirmationstider kan man göra riktiga fynd jämfört med att köpa nytt. Vi har med åtminstone två klänningar i kvällens utbud som skulle passa utmärkt på en studentbal!

Text&Foto:erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x