Espresso – Din lokala tidning

Hjälper dig nå dina personliga mål

Friskis & Svettis

Annie Bengtsson arbetar som personlig tränare på Friskis & Svettis i Älmhult. Hon berättar att arbetet dock innebär så mycket mer än just träning.
– Det handlar om att vägleda, skapa tillit och förtroende. Att se utveckling hos en annan människa och glädjen som infinner sig, när någon uppnår sina mål, är en oslagbar känsla, säger hon.

Våra kroppar är fantastiska och vi är skapta för rörelse.
– Att se utveckling och ett självförtroende växa fram är bland det finaste som finns, enligt mig. När människor har tillit till sig själva och sina kroppar skapas möjligheter till att växa ännu mer, våga anta nya utmaningar och kunna uppnå de mest fantastiska saker.

Du är den viktigaste personen i ditt liv och det är viktigt att du påminner dig själv om det. Ta hand om dig själv och din kropp – det är du värd, menar Annie.

Jobbar också mentalt

En personlig tränare måste jobba även mentalt förutom med träning; det handlar om vägledning och att skapa tillit och förtroende.
– För en tid sedan började jag arbeta med en man som hade begränsad rörlighet, vilket gjorde att han hade svårt att gå ner på huk, en rörelse som för oss människor är naturlig och borde ses som en självklarhet.

Vi la in daglig rörlighetsträning och efter lite arbete från hans sida kan han nu sitta på huk utan problem – han gör det till och med med ett leende på läpparna. Det om något är fantastiskt, berättar Annie.

Alla välkomna

Friskis & Svettis strävar efter att alla ska känna sig välkomna. Att få möjlighet att arbeta som Personlig tränare via den här plattformen är fantastiskt, tycker Annie.
– Det ger så mycket glädje, kärlek och gemenskap. Jag erbjuder allt från personliga träningsupplägg, kostrådgivning samt  träning i mindre grupper.

Oavsett om ditt mål är att slå personbästa i marklyft eller bli fri från en knäskada, arbetar vi tillsammans för att du ska uppnå dina mål, berättar Annie och avslutar intervjun med följande ord;
– Vi ses på Friskis & Svettis!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x