Espresso – Din lokala tidning

Hockeycamp med NHL-stjärnor i Glimåkra

Direkt efter julhelgen var det premiär för Glimma Hockeycamp med Pavlikovskys Hockey School. Ett 60-tal barn och ungdomar i åldern 10-14 år, varav två var tjejer fick lära sig en massa ny teknik på isen.

Deltagarna hade tagit sig så långt ifrån som Norrköping i norr och Malmö i söder för att delta i den två dagar långa campen. De gjorde sig snabbt hemmastadda i Trollarinken där de fick uppleva inspirerande träningsmoment av de tjeckiska tidigare NHL-stjärnorna Ratislav ”Rusty” Pavlikosky, Roman Trdvon, Pavel Skrbek och Andrej Nedorost. Hjälptränare till stjärnorna var dessutom Glimma Hockeys amerikanske målvakt Nick Kent.

Lärorik upplevelse
Ute på isen var ungdomarna stort fokus och koncentration, vilket dels kan bero på att ungdomarna tränades av sina idoler men också att undervisningen skedde helt på engelska.
En av alla hockeyintresserade deltagare var Simon Vebster, 14 år från Knislinge. Simon har spelat hockey sen fem års ålder och spelar vänsterback i försvaret med uppgift att framförallt skydda målvakten.Det är en upplevelse att tränas av tidigare NHL-proffs. De är jätteduktiga och fantastiska på att visa så man förstår och det är inga problem att förstå engelskan. Jag trodde ju inte att skridskotekniken var så svår jämfört med dribblingarna som är lättare. Det jag har lärt mig är att strechingen är jätteviktig och sen har jag lärt mig nya udda saker som jag inte kunde tidigare, berättade Simon, vars framtidsdröm är att komma in på en hockeyskola i Sverige eller utomlands.

Nöjd initiativtagare
Patrik Hogland är en av initiativtagarna till Glimma Hockeycamp och han var självfallet också på plats och följde träningen. Han förklarade hur idén till Hockeycampen hade uppstått.

Jag arbetade nere i Dubai och mina söner spelade där nere. NHL-killarna var där och tränade då och så kom det sig att vi började prata om att kunna erbjuda svenska barn och ungdomar en hockeycamp där de var med och tränade barnen. Så från att idén var kläckt till att anmälningarna kom in tog det ca två månader, berättade Patrik som var glad att idén gick att realisera.

Jag vill passa på och tacka alla som har möjliggjort att campen har blivit verklighet och jag vill rikta ett särskilt stort tack till alla föräldrar som ställer upp ideellt. Östra Göinge kommun har varit guld värda och även alla lokala företag som har ställt upp på oss, ingen nämnd och ingen glömd, avrundade en nöjd Patrik.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy