Espresso – Din lokala tidning
dsc9086

Högsäsong i verkstan

Robotklippare och elcyklar – sommaren har startat hos Såg & Motor i Broby.

– Ja vi gör allt vi kan för att hinna med, säger Richard Persson som med råge passerat 30 år som ägare. Våra kunder har i de flesta fall förståelse för att alla vill få igång sina robotgräsklippare. Det som ställer till det är alla nödrop från dem som lyckats kapa kontakttråden som håller gräsklipparen igång.

Just robotgräsklippare är en stor del av verksamheten.

– Ja förutom förra året då bristen på delar har försenat produktionen och försäljningen fram till slutet på 2022. Tillgången är fortsatt mindre än behovet, men det börjar rätta till sig. Intresset för en robotklippare är stort, men vi har fortsatt några kvar. Men vi ser också att både åkgräsklippare och vanliga motorgräsklippare har en fortsatt marknad.

Cyklar från kända märken

Nu är cykelsäsongen igång och hos Såg och motor står ett hundratal cyklar, med eller utan el, och väntar på sina nya ägare.

– Ja hit kommer man från Älmhult, Osby, Lönsboda och hela Östra Göinge för att kika på cyklar från Monark, Crescent, Sjösala och Skeppshult.

Den förväntade el-cykel boomen har ännu inte infriats. Efter det att miljöbonusen försvann så har försäljningen kommit av sig lite.

– Cykling är stort och växer främst via kända varumärken som Monark, berättar Richard.

En kompetent trio

En bättre mentor än Richard är svår att hitta, så det är ju klart att sonen Simon och Elias blir en trio som kan sitt jobb. Just nu står maskiner och klippare på kö till verkstaden.

– Det är med andra ord som vanligt, menar Richard. Vi har mycket att göra och det är roligt. Det kommer tider då allt funkar och är igång. Då kan vi pusta ut och komma ifatt med sånt som har fått vänta.

Pensionen får vänta

Richard är själv en friluftsmänniska som älskar naturen både på fjällvandringen och paddling i Sjöriket. Gärna med tält och ett trangeakök. Men först ska alla robotgräsklippare installeras, kontaktslingor lagas och cyklar säljas.

– Pensionärslivet får vänta, menar Richard. Jag trivs med mitt liv, mitt jobb och med möjligheten att ständigt vara på upptäcktsfärd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x