INGREDIENSER
1 höna
1-2 gula lökar
1-2 lagerblad
Salt och vitpepparkorn
Ris
Såsen:
1 gul lök
1 rött äpple
3 msk smör
1 msk currypulver
1 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
3 dl grädde
SÅ HÄR GÖR DU
Torka av fågeln och lägg i en kastrull tillsammans med löken i klyftor samt lagerblad, lite salt och vitpepparkorn. Sjud under lock tills köttet släpper från benet, det tar ett par timmar.
Låt hönan svalna något, ta bort skinnet och plocka ner köttet i bitar. Sila buljongen och skumma fettet.
Såsen:
Dela lök och äpple i klyftor eller bitar och fräs i smöret i en kastrull tillsammans med curry. Pudra över vetemjöl. Späd under omrörning med hönsbuljong, häll på grädden och låt det koka ihop till en simmig sås.
Lägg det plockade köttet i såsen och värm på. Smaka av om det behövs mer salt och vitpeppar.
Servera med kokt ris.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild