Espresso – Din lokala tidning
Image default

Höns med Ris och Curry

höns,recept,chicken curry

Höns med Ris och Curry

Johnny Billinger Höns med Ris och Curry Höns med Ris och Curry Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 höna

1-2 gula lökar

1-2 lagerblad

Salt och vitpepparkorn

Ris

Såsen:

1 gul lök

1 rött äpple

3 msk smör

1 msk currypulver

1 msk vetemjöl

2 dl hönsbuljong

3 dl grädde

SÅ HÄR GÖR DU

Torka av fågeln och lägg i en kastrull tillsammans med löken i klyftor samt lagerblad, lite salt och vitpepparkorn. Sjud under lock tills köttet släpper från benet, det tar ett par timmar.

Låt hönan svalna något, ta bort skinnet och plocka ner köttet i bitar. Sila buljongen och skumma fettet.

Såsen:

Dela lök och äpple i klyftor eller bitar och fräs i smöret i en kastrull tillsammans med curry. Pudra över vetemjöl. Späd under omrörning med hönsbuljong, häll på grädden och låt det koka ihop till en simmig sås.

Lägg det plockade köttet i såsen och värm på. Smaka av om det behövs mer salt och vitpeppar.

Servera med kokt ris.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x