Espresso – Din lokala tidning
svampskogen

Höst i Göingeskogen

September har alltid markerat starten på min favorittid på året. Med svampens intåg finns en delikat anledning att ta sig ut i den vackra naturen – gärna så ofta som möjligt. När jag flyttade till gränslandet mellan Hässleholm och Osby för snart tio år sedan visste jag inte mycket om var jag skulle hamna. Som nu mångårig medarbetare på den månadsutgivna gratistidningen Espresso, som delas ut till alla hushåll i tre kommuner, är bilden en helt annan.

Du håller i din hand det första numret av vår nya tidning UPPLEV – Göinges bästa sida. Man hittar tidningen på något av alla fina besöksmål i området, och tanken är att den ska inspirera läsaren till att ta del av mer av det utbud som finns i närheten. Göinge är det gamla namnet på det härad som i stora drag innefattade de tre kommuner som vi är vana att verka i. Hässleholm, Osby och Östra Göinge. Även om många tänker på snapphanar när de hör begreppet är namnet fortfarande närvarande i bland annat företagsnamn, hembygdssammanhang och inte minst i den dialekt som fortfarande är synnerligen levande i trakterna – göingskan.

Svampsäsongen gör sitt avtryck i artikeln om Wanås Konst på sid 24-25. Under en heldag djupdyker festivalen Mycocosm i svamparnas fantastiska värld. Härunder syns ett höstromantiskt självporträtt på undertecknad i svampletartagen – det vi plockar i korgen är ju bara en liten del av det stora underjordiska nätverk som är svamparnas hela väsen. På samma sätt är varje nedslag i denna tidning – från slott till leksaksmuseum, minigrisfarm till ziplinepark – bara en liten del i ett nätverk av entreprenörer, föreningar och organisationer som tillsammans bidrar till att göra Göinge till en spännande och lite annorlunda del av Skåne.

Ha en härlig höst!

ERIK JOHANNESSON, REDAKTÖR

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x