Espresso – Din lokala tidning
Höst

Höst

HUNDTANKAR. På hösten är det regnigt och kallt tycker jag. Matte påstår att höstdagar kan vara så vackra och känslosamma så det gör ont i själen. Jag tycker mer det gör ont i kroppen av kylan. Det bästa med hösten är att värmefilten kommer fram, den är så skön att ligga på eller under.

Höst. Majvor och matte går på lydnadskurs. Matte säger att Majvor är duktig men jag vet att det hela beror på att matte har köttbullar i fickan. Den hunden gör allt för en bit mat!
Jag är lite avundsjuk när matte och Majvor åker på träningen, då surar jag lite men sedan kryper jag upp till husse i soffan och myser.

Jakt på gris och…

På hösten är det jakt, säger matte. Husse säger att vissa jägare är skjutgalna, det har han läst på nätet …
Matte blev lite orolig, för hon säger att Majvor både ser ut som och låter som en liten gris, så därför körde vi till Andreas i Hjärsås och köpte en ny orange sele till Majvor.
När dom provade ut selen i djuraffären skrattade Andreas rejält för Majvor får för sig att hon inte kan gå normalt när hon får på en sele eller ett täcke. Hon går typ som en stor padda, hon fäller liksom ner bakbenen och kryper fram i sidled. När matte sen tar fram lite godis så glömmer hon allt och går normalt igen. Men nu har hon i alla fall en sele så hon syns på långt håll.
Själv har jag min fina rosa sele. Ingen jägare kan heller ta fel på mig och ett vildsvin. Fast det finns styggingar som säger att jag ser ut som en råtta. Men dom bryr vi oss inte om.

Löp och lek

Nu blir det lite soffmys med matte och i slutet av veckan ska jag träffa en ny taxhane, för matte säger att jag löper! Jag vet inte vad dom tänkt ut men jag gillar ju att träffa andra hundar i min egen storlek. Han kanske vill leka så fint som jag leker, och inte så våldsamt som Majvor.
Jag fick en kompis i somras, han heter Ebbe och är jättesnäll! Vi planerade att bli ett par men Ebbe fick stenar i “pipen” så han kan inte bli pappa. Men det gör inget för vi älskar honom ändå hela familjen.

Betty (och Susanne)

Här läser du förra texten om Betty.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x