Espresso – Din lokala tidning
1000007517

Höstrusk och höstmys

Hundtankar: När man är en liten dvärgtax behöver man ligga inne och njuta på hösten och vintern. Det bästa hade ju varit att ha en låda inne där man gör sina behov. Jag har försökt låna Sigges men den är full av grus. Nu har jag ju tyvärr en matte som älskar att gå ut i naturen oavsett hur vädret ter sig.

skarmavbild 2023 10 31 kl. 23.14.13

Häromdagen körde hon ner till Lerjevallen och gick en runda med oss. Det blåste nästan storm!
Hjördis och matte travade på och var gång vi vilade for Hjördis runt som en “fis i en påse”. Hjördis hoppade till och med i vattnet och badade. Nä jag är ingen friluftshund, jag har tillbringat 70% av min tid under ett täcke eller filt.

skarmavbild 2023 10 31 kl. 23.13.26

Husse är inte heller så intresserad av friluftsliv. Var gång matte vill ut i skogen så har han viktigare saker att göra.
– Jag måste ringa några viktiga samtal eller – jag ska bara kolla fotbollsmatchen på TV.
Matte blir irriterad och svarar honom.

– Ringa några samtal? Du har ju för fasen inte laddat den på 4 dagar!! Nä kom nu med ut så kan telefonen ligga på laddning. Men då har han plötsligt ont i foten eller i benet. Hade du sagt liggsår hade jag trott dig mumlar matte.

Det slutar oftast med att matte, Hjördis och jag tar en liten runda och om det är dåligt väder brukar jag få ligga innanför mattes jacka en liten stund. Nä jag är en riktig sommarhund, när solen står som högst ligger jag i mattes solstol och njuter av värmen.  Då kan jag vara ute länge. Matte är också ute i solen och njuter, men husse brukar klaga på att det är för varmt. Sedan går han in och lägger sig i soffan och kollar på idrott på paddan. Tänk vad olika intressen man kan ha men ändå är man goda vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x