Espresso – Din lokala tidning
Image default

Hummerravioli – av Paula Reyes

Hummerravioli

Hummerravioli

Johnny Billinger Hummerravioli – av Paula Reyes Hummerravioli – av Paula Reyes Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

PASTA:

  • 300 g durumvetemjöl
  • 7 äggulor
  • 2 hela ägg
  • En nypa salt
  • 1 matsked olivolja

fabrik 15

FYLLNING:

  • 400 g hummerkött (kokt). Kan även ersättas med andra skaldjur.
  • 100 g ricotta
  • Zest från en lime
  • 75 ml fett från din bisque (Skummas av bisquen när den svalnat)
  • Salt och peppar

BISQUE:

  • 200 g skal från hummer/räkor/kräftor
  • Solrosolja
  • 1 shallottenlök
  • ½ fänkål
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar timjan
  • 5 pepparkorn
  • 30 g smör
  • 50 ml konjak *
  • 1 kg is
  • 2 kvistar basilika
  • 100 ml vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda mjöl, salt och olivolja i en skål och gör ett hål i mitten. Tillför ägg och äggulor och börja blanda – först med en gaffel och sedan med händerna. Blanda väl, utan att knåda. ”Tryck ihop” degen tills den känns som en helhet. Slå in i plastfolie, eller förslutningsbar plastpåse. låt den vila.

FYLLNING:

fabrik3

Hacka hummerköttet eller finfördela det med fingrarna – var noga med att få bort alla hårda bitar. Lägg i en skål. Häll i lime-zest, ricottaosten och bisque-fettet. Blanda ordentligt, salta och peppra.

BISQUE:

Häll olja i en kastrull på medelhög värme. Hacka schallottenlök, fänkål och vitlökskyftor grovt och fräs i oljan under omrörning tills de är mjuka. Lägg åt sidan i en skål. I samma kastrull, häll i skalen och stek dem tills de blir röda. Addera grönsakerna igen, tillsammans med smör, timjan och pepparkorn. rör om i ca 5 minuter. Häll i konjaken och flambera med försiktighet tills alkoholen har förångats. Häll i isen och rör om väl. Låt grytan stå på medelvärme tills den börjar koka – lämna den på plattan i ytterligare 20 minuter och stäng sedan av värmen. Tillsätt basilika och låt allt svalna. Sila ordenligt. Häll sedan vätskan i en ny kastrull – undvik att hälla över bottensatsen. Reducera vätskan i 20 minuter genom att låta den koka på medelhög värme tills smaken är stark. Häll i vispgrädden.

FORMA RAVIOLIN

 
fabrik 7
Dags att ta fram pastamaskinen – ställ in den på näst tunnaste läget och låt den jobba ut degen (inte så tunn så att den blir transparent). Har du ingen pastamaskin så kan du använda kavel.
Använd en rund bakform eller liknande för att göra tunna markeringar på den kavlade pastan – så många du får plats med. Lägg lite fyllning i mitten av varje markering. Pensla med vatten längs kanten på varje cirkel och lägg ytteligare ett lager kavlad pasta ovanpå. Använd fingrarna för att trycka ut all luft och pressa ihop pastalagren. Använd sedan samma form som tidigare för att skära it dina ravioli. Överbliven pastadeg kan återanvändas – men bara en gång.
 

SERVERING

Koka upp vatten och lägg i pastan i tre minuter. Förbered talrikar med din bisque i botten och toppa med dina färdigkokta ravioli. Garnera gärna med färsk persilja eller gräslok.
 
Receptet är lagom till 4-6 personer.
*Om du känner dig osäker på flambering går det bra att ersätta cognacen med 1 dl torrt vitt vin.
 

Recept i samarbete med Fabrik 

Passar perfekt som förrätt till en lite lyxigare middag.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x