Espresso – Din lokala tidning

Hur mycket är det egentligen?

Av någon anledning så ska vi ständigt stämma av med varandra hur mycket vi har att göra. Ofta blir vi överens om att ”det är mycket nu”. Men är det så egentligen? Kan det vara så att det skulle kännas lite konstigt att svara – nej jag har massor med tid över?

Problemet uppstår när du ständigt påminner dig själv och andra att du har mycket att göra och tiden inte räcker till. Oavsett om det är sant eller ej – så blir det en sanning. Även om det inte är så, så blir det stressigt när du hela tiden ska påminna dig om att du inte räcker till. Känns ju lite dumt att skapa en farlig stress helt i onödan.

Johannes Hansen är en av landet mest efterfrågade föreläsare och mentala rådgivare. Han skiljer på effektivitet och produktivitet. Du kan ha hur mycket som helst att göra och du kan vara fantastisk på att hinna med allt. Frågan du måste ställa dig är om allt du gör är viktigt och avgörande. Om inte så är du fantastiskt effektiv, men du gör en massa saker i onödan. Om du skalar bort allt du inte behöver göra, så blir du produktiv och får tid över.

Framgången ligger i att göra rätt saker. Då kan du nå långt, få mycket gjort och ändå svara att du har gott om tid när någon behöver din hjälp.

Tänk så oväntat det skulle kännas. Men samtidigt så himla skönt.

Johnny Billinger

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy