Espresso – Din lokala tidning

Hus & Hem – en mässa för inspiration och kunskap

Hus & Hem- mässan har funnits i mer än 20 år och sedan 2013 drivits av Eventmässan. 2015 togs beslutet att ta bort entréavgifterna vilket mer än dubblade antalet besökare. I år flyttar evenemanget från Yllans mässhallar in till Kristianstad Arena, vilket kommer att ge hela mässan en helt ny känsla.

Elin Troedsson är projektledare på Eventmässan sedan årsskiftet 2013/2014. Hon projektleder mässorna de producerar tillsammans med Cristofer Silva som äger företaget. Som projektledare ansvarar man för mässan i sin helhet. Att sälja monterytorna, boka artister, lägga marknadsföringsplan, administrationen runt omkring mässan. Under själva mässan är det oftast fullt upp, men vi brukar gå runt med kaffe till utställarna och det ger oss en feedback från deras syn på mässan.

Ska attrahera alla
Mässans inriktning är att den ska vara attraktiv för alla oavsett boendeform. Då är det väsentligt att skapa en bra mix av utställare som attraherar besökarna, de bygger grunden för en bra mässa. Genom att blanda stora och små företag, från stora byggnationsprojekt med husleverantörer eller solcellsprojekt, till inredning och växter. Mitt mål är att man ska känna sig kunskapsrik när man lämnar mässan, utställarna bidrar med sin kunskap och fakta samt att vi erbjuder miniseminarier på scen.

Kändisar och föreläsningar
Som vanligt är kändisar inbjudna som extra dragplåster. På lördagen besöker John Taylor från SVT:s Trädgårdstider oss, och på söndagen kommer Matte och Willy. John kommer att bjuda på sin kunskap och trädgårdslust, och Matte och Willy är lite av HUS & HEM-veteraner. Besökarna trivs i deras sällskap kan vi konstatera, säger Elin.
I år har Elin och Cristofer valt att proffsinredare Mia Dahlbom ska inspirera på scen.

Mia är lokaltförankrad med sitt företag iaForm och har mycket kunskap och inspiration att dela med sig av. Som jag tidigare sa, här blandar vi trädgård, bygg, och inredning för att rama in så många av besökarna som möjligt. Även våra samarbetspartners har branschföredrag under mässan och de brukar vara välbesökta. Scenen finner ni i foajen!

Göingegatan växer
Sammanlagt har mässan strax över 100 utställare och många av företagen är nya utställare.

Ja, det är superkul! Intresset är verkligen stort kan vi konstatera.
Blir det någon Göingegata i år?

Göingegatan är med och har vuxit. I förra mässlokalerna hade gatan inte utrymme att växa, men i och med flytten så har nya företag kunnat kopplats på. Det är 15 företag med, och i kommunens monter kommer bla FK Göingarna vara på plats och presentera kommande 10-mila på Trollacenter.
Årets mässa pågår 6-7 april kl. 10-17 men Elin och Cristofer tänker redan framåt.

Självklart, vi har redan bokat in oss i arenan igen och monterbokningarna är igång. HUS & HEM är årligt återkommande, och ett vårtecken brukar vi säga, avslutar Elin och hälsar alla varmt välkomna till årets upplaga av HUS & HEM i Kristianstad Arena.

Elin Troedsson är projektledare på Eventmässan.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy