Espresso – Din lokala tidning

Ida i Delary följer sin barnvagn i succéserien Bonusfamiljen

Det råder ett otroligt intresse för barnvagnar. Inte minst för den i tv-serien ”Bonusfamiljen”. När man ville ha något alldeles extra i barnvagnsväg till succéserien kontaktade tv-produktionen Ida Palmgren i Delary.

– Det skulle ju verka som att den kreativa karaktären Lisa själv hade designat sufletten, sittdynan och det så kallade bumperskyddet, förklarar Ida.

Ida Palmgren driver sitt eget företag ”ida.p.design” sedan elva år tillbaka och avslöjar att det kommer en ny barnvagn till Bonusfamiljens nästa säsong. Med design från Delary.

Det var ingen tvekan om att Ida Palmgren skulle jobba med design. Hon har ritat, klistrat och klippt sedan barnsben. Ida växte upp i Killeberg och hamnade så småningom på konstskola i Hässleholm.

– Sedan blev det estetisk bild och textilutbildning i Växjö. Där fanns en helt nystartad kurs i att sy kläder, berättar hon.

Och det var bara början. Studier i industri- och textildesign i Hällefors, konstskola i Kristianstad, på Ölands folkhögskola och Önnestads folkhögskola följde.

Och sedan blev det eget företag?

– Nej, först var det bara en hobby. Men jag fick stöd och uppmuntran att starta ett företag och nu har jag en egen ateljé här hemma i Delary.

När hon inte syr åt Ikeas internmässa designar och tillverkar hon barnvagnsdetaljer och kläder. Tröjor, byxor, mössor… Alla med hennes egna tryck. Och hon åker runt på mässor, det är där en stor del av försäljningen sker. Ida nämner några i förbifarten:

– Huseby, hantverksmässan i Båstad, slöjdmässan i Hjo, Wapnö borta i Halland…

Ida Palmgren har också en webbutik där främst barnvagnstillbehören lyfts fram. Därför att just barnvagnar är ett oerhört hett ämne numera. Det handlar om personlighet, om att ha en egen stil.

– Ja, jag är med i en grupp för barnvagnar på Facebook. Den har 50 000 medlemmar, säger Ida med ett skratt.

Uppmärksamheten runt tv-serien ”Bonusfamiljen” är precis som det låter, en bonus. Det var produktionsbolaget som hörde av sig till Ida och sedan säsong två rullar barnvagnen med hennes design omkring i serien som skapats av Felix, Clara och Moa Herngren. Huvudrollerna, de som använder barnvagnen, spelas av Vera Vitali och Erik Johansson.

Men barn växer ju. Är det snart dags för barnvagnen att försvinna ur handlingen?

– Nej, jag tror att något kommer att hända i nästa säsong. Jag har fått ett nytt telefonsamtal om barnvagnsdetaljer till säsongen 2019, säger Ida Palmgren.

Så vi får säkert se mer av Idas rullande design från Delary.

Fotnot: Den som är nyfiken på Ida Palmgrens verksamhet kan titta in på hemsidan

www.idapdesign.se

Text och foto: Lasse Lindell

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x