Espresso – Din lokala tidning
Ida Lörup är Osby lucia 2019

Ida Lörup är Osby Lucia 2019

Osby Lucia är i år Ida Lörup från Osby. Ida är 19 år och sjunger i svenska kyrkans ungdomskör sedan fyra år.

Ida gick ut gymnasiet i våras och arbetar för närvarande som säljare på apoteket i Älmhult. Målet är sedan barnsben att bli tandläkare.
– Jag har sökt in till tandläkarutbildningarna i Göteborg och Umeå. De startar i januari så vi får se var det blir. Jag hoppas mest på Göteborg för jag tror det är för kallt i Umeå när man inte är så van, säger hon med ett skratt.

Den femte december gör Ida och övriga i ungdomskören det första Luciaframträdandet. Det blir på Lions avslutningsfest på Borgen. På själva Luciadagen den 13 december besöker Luciaföljet äldreboendena Rönnebacken och Lindhem och avslutar dagen med ett framträdande i kyrkan. Då kommer besökarna också få höra Lucia sjunga ett solo.

Vill du också njuta av Luciafirandet med ljus och vackra Luciasånger så bör du ta dig till Osby kyrka kl. 19:00 den 13 december.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy