Espresso – Din lokala tidning

Iller och politik på Broby marknad

Årets höstmarknad gjorde skäl för sitt namn. Duggregn och lera hindrade dock inte besökarna från att komma till marknadsplatsen. När jag och min son anlände vid lunchtid gick en strid ström av människor både till och från marknaden. Folk i alla åldrar som bar på kokosbollar, hemlagad senap, ballonger och klibbiga godis-kinder vittnade om succé även denna gång.

Själv tycker jag att en marknad ska upplevas tillsammans med barn. Det är en viss nostalgisk känsla att se Broby marknad genom sitt barns tindrande ögon. Min son Harry 8 år, hade två mål med besöket; att äta sockervadd och köpa en leksak. Väl framme blev det dock smådjursmarknaden som fångade vårt intresse. Gay Perssons underbara illrar höll oss så upptagna att vi glömde allt annat och jag långt senare upptäckte att mitt paraply blivit kvarglömt någonstans i vimlet.

– Det är 14:e året i rad som jag är här med mina illrar. Det är jättetrevliga djur som jag lägger ner mycket tid på att få tama” berättade Gay, som bor i Broby och föder upp illrar till jakt och sällskap. Vi gick därifrån utan iller, men för säkerhets skull bad jag om telefonnumret innan vi gick för att köpa den där efterlängtade sockervadden…

Det går inte att undkomma det faktum att årets höstmarknad färgades av valet 2018. Om man ville titta på leksaker och smaka korv, fick man parera mellan olika partier och människor som diskuterade valfrågor, något som säkert engagerat mig mer om jag inte haft min son med mig. Det är häftigt att marknadstraditionen innebär att människor möts och diskuterar. Jag lade också märke till att många av våra nyanlända invånare var där med eller utan barn och det fick mig att tänka på hur fantastiskt det är att möjligheten finns! På Broby marknad kan vi alla mötas, ha roligt, samtala och lära känna varandra.

Sockervadd blev det. Samt den obligatoriska mega-klubban, en polisbil till lillebror och grovkornig senap till svärfar.

Min unge var överlycklig och själv funderade jag hela vägen hem på hur jag skulle kunna övertala min man att vi ska köpa iller.

Elin Sohl, Broby

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x