Espresso – Din lokala tidning

Indisk mat till din tröskel

Fika n’ Tikka satsar på hemleverans i Osby och Älmhult

Traditionell Indisk mat, levererad till din tröskel. Det är idén bakom nystartade Fika n’ Tikka, som sedan några veckor erbjuder rykande färska rätter till dig som bor inom 30 kilometer från Osby eller Älmhult.

Vivek Dahiya beskriver sin nystarade mattjänst som ”Sveriges första digitala restaurang”. Han kommer ursprungligen från Indien och har innan han flyttade till Sverige bott några år i USA. 

– Där är konceptet Home delivery – hemlevererad mat – jättestort! I Sverige finns det mest i de större städerna. Jag tänkte, låt mig ändra på det, säger Vivek.

Start i liten skala

Under Kulturnatten i Älmhult 2018 ordnade han tillsammans med familjen en matvagn för att testa sina rätter på den Svenska publiken.

– Vi sålde Chicken Tikka-wraps som min fru och jag lagade tillsammans och märkte att det fanns intresse. För några veckor sedan började vi leverera våra första rätter i Osby och Älmhult med omnejd.

Beställ via app

Namnet Fika ’n Tikka är en flirt med det svenska fikabegreppet, och konceptet är byggt för att kunna expandera om det blir snurr på affärerna.

– Vi har tagit fram en app där du får hela menyn, kan beställa och betala med kort eller swish, och får ett meddelande om när maten kommer till din dörr, berättar Vivek.

Genom samarbete med lokala restauranger som lagar maten enligt Fika n’ Tikkas recept är tanken att det ska gå fort att sprida konceptet till nya områden.

– Visionen är att Fika ’n Tikka ska kunna bli en matkedja, vi har redan börjat titta på möjligheten till samarbete med restauranger i närliggande städer, säger Vivik.

Men i nuläget ligger huvudfokus på att ge bästa möjliga service till kunderna kring Osby och Älmhult. 

Mat på väg

– Vi har levererat mat från Älmhult till Markaryd, och hittills har många kunder varit tacksamma för möjligheten till hemleverans.  Vi har just nu 17 rätter på menyn, genom appen kan man även förbeställa mat till ett senare tillfälle, eller välja att hämta den på ett av våra utlämningsställen, berättar Vivek Dahiya.

Appen finns till både Apple- och Android-enheter, och för den som hellre beställer via ett telefonsamtal är även det möjligt.


]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy