Espresso – Din lokala tidning
Image default

Inlagd svamp

Inlagd svamp

Johnny Billinger Inlagd svamp Inlagd svamp Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g bladad svamp (kantareller, shiitake, champinjoner)

2 msk salt

Lag:

2 dl ättiksprit (12%)

3 dl vatten

2 dl socker

2 tsk gula stötta senapsfrön

4 hela nejlikor

2 lagerblad

SÅ HÄR GÖR DU

Putsa och dela svampen i bitar och varva den i en kastrull med salt.

Sjud 8-10 min i vätskan som bildas. Häll över i sil och låt vätskan rinna av.

Koka upp ingredienserna till lagen, lägg i svampen och låt den sjuda i lagen på svag värme ca 30 min. Dra katrullen av plattan, låt svalna och häll på burk.

Förslut burken och låt stå och mogna i smak ett par dagar.

Servera svampen som förrätt med mörkt bröd till eller som pickels till kötträtter eller fiskrätter.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x