Espresso – Din lokala tidning

Inomhushall för hundträning

Har du en fyrbent vän som du tränar agility, rallylydnad eller möjligen weigthpulling med? På Hessle Zoo finns en träningshall på 350 kvm att hyra per timme för dig som är intresserad av att träna med din hund.

Träningshallen, som ligger bredvid butiken, är inredd med agilityhinder och det finns även skyltar för rallylydnad. Längs ena långsidan finns en matta för weightpulling. Till detta finns även ­kärra och däck att låna men egen dragutrustning krävs.
– Vi tränar själva weightpulling här med våra hundar, berättar Monique Mondée, en av ägarna.

Privat eller kurser
Förutom de 350 kvm som själva träningshallen utgör, så finns det även konferensrum, kiosk, toaletter och åskådarplatser så det är möjligt både för små och stora sällskap att hyra in sig, till exempel för träning eller kurser.
– Bokning görs online och man kan hyra från en timme eller mer dygnet runt, då vi har kodlås, fortsätter Monique och tillägger att sista söndagen varje månad är hallen bokad för då hålls det loppis där, vilken det för övrigt går bra att hyra in sig på.

Trimmar pälsen
I butiken kan kunderna även få sina pälsklingars klor och päls trimmade; alla hundraser, samt katt och kanin. Frisör Nina Backe är utbildad även på utställningsklipp. På hemsida och facebook finns mer information om bland annat kurser som kommer att hållas under hösten.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy