Espresso – Din lokala tidning

Insamlingen för Världens Barn firar 20-årsjubileum

En ny insamling för Världens Barn närmar sig. I samarbete med Radiohjälpen ställer många av landets hjälporganisationer upp för att ge utsatta barn en möjlighet till ett bättre liv. Tack vare alla givare och ett tiotal entusiastiska hjälporganisationer har Osby kommun kunnat ligga på första plats i Skåne många år.

De stora insamlingsdagarna blir i år torsdag, fredag, lördag 5-7 oktober. Då kommer ni att möta människor med insamblingsbössor och orangefärgade banderoller från de olika hjälporganisationerna i Killeberg, Loshult, Lönsboda och Osby.

Olika insamlingsaktiviteter

-Röda Korset skänker alla inkomster vid försäljningen på Kupan under v.40 till Världens Barn. Även lotteriet vid julskyltningen går till denna insamling.

-Lördagen den 7 oktober är det Barnens dag och då finns tillfälle för barnen att pyssla och få en ansiktsmålning inne på Handelsbanken.

-Vid konserterna i Osbys och Loshults kyrkor den 21 och 22 oktober kommer utgångskollekten att gå till Världens Barn.

-På Sopplunchen i Församlingshemmet den 18/10 bjuds Ängamat med änglamat. Din lunch där kommer också insamlingen till godo. Det blir också ett lotteri.

-Lördagen den 14 oktober blir det stor höstmarknad i Osby och då blir det våffelkafé i Missionskyrkan kl. 10-16. Även här anordnas lotteri. Alla inkomster går oavkortat till Världens Barn.

På hemsidan www.varldensbarn.se finns mer information om gästhanddukarna med Världens Barn-emblem. Håll även utkik efter inslag, dokumentärer och galor i TV och radio.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x