Espresso – Din lokala tidning

Insikten är grejen

En insikt är när saker faller på plats och du förstår hur allt hänger ihop. Det blir en skön känsla eftersom den bums belönas med en dusch dopamin. Så hur får vi fler insikter? Den kommer via nyfikenhet, kunskaper, erfarenheter och med åldern. Man bli visare med åren.

Man säger lite nedlåtande att de som har mycket – bara vill ha mer. Men det är ju inte så att de bara vill fylla på med mer pengar utan det är belöningen de är ute efter. Allt material, pengar etc är ju bara något som följer med. Det är vad som händer i huvudet som är grejen. Den är dessutom beroendeframkallande. De personer som lärt sig hur man framkallar dopaminberusningen, vill bara ha mer. Att de blir rika, mäktiga, erfarna, viktiga, uppskattade, dyrkade på vägen – är en bieffekt.

En av mina insikter är att det finns nycklar som vi alla har tillgång till. Nycklar till berömmelse, rikedom, kunskaper, upplevelser. Men bara 2-3% använder dem. För mig har detta blivit ett sent uppvaknande. Hade man kunnat backa ett par decennier i tid, så hade jag lagt ner det arbete som krävs. Jag vet också att jag hade klarat av att få det som jag ville ha, eftersom jag nu vet hur. Bara insikten av att veta hur, blir en belöning i sig.

Det som dock är lite konstigt är att upp till 97% av oss avstår. Men det kanske är så att vi alla går och väntar på insikten och när den väl kommer – så är det försent.

Johnny Billinger

Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketing byrån Espresso reklambyrå.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.espressoreklam.se så får du fler tips och insikter från Johnny.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x