Espresso – Din lokala tidning
osbysamarbete

Internationellt samarbete gav spännande möten

Under två dagar har personal från vuxenutbildningen i Osby varit i Amsterdam som en del av ett samverkansprojekt. Personalen har fått besöka en vuxenutbildning i Amsterdam där de fick möjlighet att utbyta erfarenheter och kunskap med personal från skolan.

Initiativet till samverkansprojektet startades av vuxenutbildningen i Osby kommun. De sökte pengar till projektet genom Erasmus+, ett europabaserat program där man kan söka bidrag för att genomföra utvecklingsprojekt inom Europa. Från vuxenutbildningen i Osby åkte 9 personer ur personalen ner till Amsterdam tillsammans med personal från vuxenutbildningen i Älmhult.

Givande kunskapsutbyten

Under besöket i Amsterdam fick det svenska sällskapet möjlighet att skugga lärare på en vuxenutbildning och dra lärdom varandra. Det diskuterades allt från olika utbildningssystem till aktuella frågor i våra samhällen, inkludering, mångfald och hur man får ut elever till arbete på ett effektivt sätt. De fick också möjlighet att besöka Amsterdams kommun för att ta del av hur de hanterar integration samt diskutera ämnen som praktikplats och språklektioner.
– Det har varit två givande dagar, vi har fått många nya tankar om hur man kan implementera olika arbetssätt för att fortsätta att utvecklas. På vuxenutbildningen vi besökte arbetade de mycket med att koppla språk till yrke, det är något vi vill vidareutveckla på vår utbildning. Besöket gjorde också att jag såg att vi faktiskt redan arbetar med många bra saker, säger Marie Olsson, rektor på vuxenutbildningen i Osby.

Ett fortsatt samarbete

Tanken bakom projektet är att kunna utveckla sina egna verksamheter genom att utbyta erfarenheter med andra organisationer. Därför kan det betyda att personalen från vuxenutbildningen i Amsterdam framöver kommer att komma på besök till Osby.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x