Espresso – Din lokala tidning

Invigning av Hlölli

Fantastiskt kul med ny smörgåsrestaurang i stationshuset här i Osby. Marie Granqvist och Patrik Johansson, som äger restaurangen är två riktiga entreprenörer.

Patrik driver sedan ett par år Hlölli i Mjällby och Listermackarna i Mjällby, Kristianstad och i Sölvesborg. Han har också ett bolag som sysslar med distribution av bensin o diesel. Dessutom har han ett stort intresse för Whiskey och arrangera Whiskeyprovning. Marie driver Frendo i Sölvesborg som är en kedja med fristående handlare som driver trafikbutiker/servicebutik.

Hlöllabåtar grundades 1986 på Island av Hlödver Sigurdsson. Från grundarens förnamn/smeknamn kommer också namnet på restaurangen.

Patrik och Marie har tittat på olika orter för etablering och gör så fortfarande, men att det blev Osby kan vi tacka ett mycket väl fungerande samarbete mellan bl.a. Jimmy Ekborg och kommunens fastighetschef, Anders Edwall. ”Ett mycket positivt bemötandet från kommunen och en positiv attityd från dessa gjorde skillnad och var direkt avgörande för att det blev Osby”, säger Marie.

Det finns många vinnare med denna etablering:

• Förhoppningsvis blir detta en stor

framgång för Marie och Patrik.

• Osbyborna som får en ny

restaurang.

• Resenärerna som får ökat

öppettider och ökad service.

• Osby kommun får en hyresgäst

i stationshuset.

• 4 anställda som får jobb.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x