INGREDIENSER
4 isterband
1 liten gul lök
1 urkärnat äpple
1 saltgurka
1 dl tärnade inlagda rödbetor
4 msk kapris
2 msk svensk senap
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken, äpplet och saltgurkan och blanda med rödbetor, kapris och senap.
Skåra isterbanden på längden men se till att de sitter ihop i botten.
Lägg isterbanden i en ugnssäker form och fördela fyllningen över isterbanden.
Baka i ugnen cirka 20 min.
Strö över finhackad persilja, servera med kokt potatis eller potatismos. Lite extra svensk senap är gott till.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
En lättlagad klassiker. Försök få tag i färska syrade isterband. Det här är inte bara vardagsmat, det är bjudmat när svensk husmanskost är som bäst! Och ett svalt ljust öl är nästan ett måste till denna rätt !