Espresso – Din lokala tidning
Image default

Isterband med Stuvad Potatis

Isterband med Stuvad Potatis

Johnny Billinger Isterband med Stuvad Potatis Isterband med Stuvad Potatis Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 Isterband

1 kg skalad, nykokt potatis

Bechamelsås

Persilja

Dill

Inlagda rödbetor

Bechamelsås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl kokande mjölk

Salt, vitpeppar

Muskotnöt

SÅ HÄR GÖR DU

Stek Isterbanden långsamt i en stekpanna.

Skär ner potatisen i bechamelsåsen, rör försiktigt ner hackad dill och persilja.

Lägg upp på tallrik och servera med inlagda rödbetor.

Bechamelsås

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock slät massa.

Häll i den varma mjölken, lite i taget under omröring, se till att såsen inte bränner i botten, ha alltså inte för hög värme.

Låt småsjuda i 5 minuter och fortsätt röra under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Avsluta med att riva lite muskot, efter behag, i såsen.

Servera med potatismos eller stuvad potatis.

ÖVRIGT

Ett ljus svalt öl smakar gott till denna rätt. Hemligheten är bra isterband, det gäller att leta upp dem och sen aldrig släppa taget. Ett tips, diskutera aldrig isterband med en smålänning (jag vet, min fru är småländska) Du blir överkörd så det ryker om det. Du får en blick som säger; ”Du din Jöns vet inte ett jota om isterband, Du är patetisk som tror Dig veta något om denna vetenskap!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x