Espresso – Din lokala tidning

Jakten på det unika

Malin Persson är tjejen från Osby som provade sina vingar i Italien och halkade rakt in på catwalken för alla stora modehus både i Paris, New York, Milano och London. Erfarenheterna från att ha arbetat som supermodell i 12 år på heltid har gett henne en unik fingertoppskänsla för färg, form och estetik. Fingertoppskänslan har hon tagit med sig in i andra sammanhang som i sina sociala medier, i sin blogg på ELLE Decoration, in i tv-rutan och inte minst in i sin egen personliga stil både när det kommer till mode och inredning. Hon gör också arbeten i form av uppdrag som konferencier och föreläsare. Malin är en sann och jordnära kreatör vars livsstil bygger på filosofin om att kombinera stil med hållbarhet.

Under sin tid som supermodell blev hon snabbt omtalad för sin naturliga, eleganta stil. När hon senare tröttnade på stressen, den polerade ytan och den extrema slit-och-släng-kulturen som yrket förde med sig, slutade hon som modell på heltid. Då trodde många att hon skulle fortsätta som stylist. Anledningen till att många trodde det, var återigen hennes naturliga eleganta stil. Stilen är ofta baserad på något unikt plagg eller skor som hon hittat på loppis. Designers för stora modehus som Chanel, Givenchy och Dior tog återkommande bilder på hennes unika skor eller plagg under hennes karriär, för att senare producera något liknande säsongen därpå.

En av Malins favoritsysslor på fritiden var under karriären som modell just att gå på antikmarknader och hitta ovanliga fynd på loppis. Eftersom hon reste mycket i arbetet, kunde loppisarna och marknaderna vara allt ifrån port Clinancour i Paris till garagesales i New York. Att hitta något unikt i begagnade saker är också det som har genomsyrat Malins senare projekt. I SVT:s trädgårdsprogram Trädgårdstider, har hon medverkat i de senaste tre säsongerna tillsammans med Tareq Taylor, Pernilla Månsson Colt och John Taylor. Malins fokus i programmet har varit att ta hand om gamla saker och material och göra om dem till något nytt, användbart eller vackert. Hon är även redaktör för programmet och vi har nu en fjärde säsong att se framemot, som börjar sändas nu i mars.

Naturen har alltid varit en stor del i Malins liv, under uppväxten i Osby kunde hon vara ute med hästen på långa turer i skogen. Det är också från naturen hon hittar sin inspiration i kombination med loppisar, auktioner, resor och digitala medier. Trädgårdsintresset har med åren sakta men säkert smugit sig på henne mer och mer. Malins farfar hade, vad hon beskriver som en fantastisk trädgård. Den har inspirerat henne mycket, men även hennes farfar och hans intresse för trädgård.

Numera är Malin sällan i Osby men har fortfarande barndomsvänner och sin morfar kvar i Osby. I kontrast till tonåren när hon längtade efter något större än Osby, känner hon idag att Osby eller något mindre samhälle hade varit en trygg och skön plats att bo på tillsammans med sina barn. Minnena från skridskoåkning på Osbysjön och skidåkningen i Klintabacken är något som än idag ligger henne varmt om hjärtat. Till sommaren planerar hon en tur till Osby med sina barn för att visa var hon växte upp.

Utöver sina sociala kanaler och projekt, arbetar Malin just nu som kreativt ansvarig tillsammans med sin syster Linda Persson som håller på att expandera sitt företag Raw Food House. Malin är dessutom nominerad till ELLE Decorations prestigefyllda omröstning om vem som blir år 2019:s influencer inom inredning.

Text: Rebecca Thörning
VFU-praktikant från Digital Designprogrammet på Högskolan Kristianstad

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy