Espresso – Din lokala tidning
insamling ukraina

Jätteinsamling till matpaket

Det blev en jättefin insamling som genomfördes i Osby. Totalt skickades 550 000 kronor till Ukraina. En stor del av summan – 400 000 kronor – kommer från Filippos Second Hand.

Matpaketinsamlingen i Osby går mot sitt slut. Även om behållningen från ett lotteri återstår står det klart att summan som skickas till Ukraina blir stor.

Den 26-28 oktober var ett 40-tal personer på plats i Osbys affärer för att skramlar med bössor. Som vanligt möttes vi av många glada ansikten från människor som swishade eller stoppade sin gåva i bössan, säger Leif Ohlsson från föreningen Filippos.

Privatpersoner satte in pengar på Filippos konto. Även några företagare bidrog. Insamlingar både i Pingstkyrkan och Missionskyrkan ledde också till att resultatet blev så bra.

En stor del av pengarna, 400 000 kronor, har skänkts från Filippos. Det handlar om pengar som har kommit in genom försäljning i second-hand-butiken. Filippos har också gett 50 000 kronor till Moldavien, där det finns många ukrainska flyktingar som är beroende av hjälp.

Pengarna förmedlas genom Barnmissionen och en del av pengarna har redan skickats till Ukraina. En stor del av maten köps in på plats i Ukraina, men torrvaror som ris, pasta, mjöl och konserver skickas också med lastbil från Barnmissionen i Malmö

Filippos har haft insamling av filtar, täcken, sängkläder och vinterkläder som skickats till Ukraina. Även vedeldade spisar/kaminer har skickats från Osby till Ukraina, där de gör stor nytta och bland annat används till uppvärmning och matlagning i kalla och fuktiga skyddsrum. Lyudmila Lonyuk, som är ansvarig för Barnmissionens arbete i Ukraina, berättar att planeringen av årets julkampanj är i full gång. Utdelningen av matpaket och julklappar pågår under hela december och en bit in i januari månad. Barnmissionen samarbetar med församlingar, föreningar och volontärer för att kunna dela ut matpaket till så många behövande familjer som möjligt.

Det känns fantastiskt att vi på Filippos kan hjälpa till med mat och andra förnödenheter till krigets Ukraina, där hjälpen så väl behövs. Tack vare alla som handlar i second-hand-butiken och som ställer upp i samband med insamlingen kan vi lindra nöden något för våra medmänniskor i Ukraina, säger Marion Ohlsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x