Espresso – Din lokala tidning
mezzoforte

JAZZ med klass!

KONSERT. När festligheterna kring kulturhusjubiléet har lagt sig fortsätter verksamheten såklart. Den 19 maj kommer isländska Mezzoforte som spelar funkig jazz med lång rutin. Anrika Hässleholms Jazzklubb ligger bakom bokningen.

– För oss är det en lite större bokning, det här är ett gäng från Island som har spelat ihop sedan de var i 15-årsåldern. Otroliga musiker med ett fantastiskt modus! säger Christer Hansson från Hässleholms Jazzklubb.Bandet startade 1977 och hade sin största hit 1983 med låten Garden party.
– Det är mjuk och behaglig, funkig jazz som vi hoppas att många vill komma och lyssna på! Mezzoforte har turnerat oerhört mycket i Europa och synts på många internationella jazzfestivaler. Det är musiker i världsklass som nu kommer till Hässleholm!

EN DEL AV JUBILÉET

Hässleholms Jazzklubb startade 1964 och har arrangerat över 600 konserter genom åren. Givetvis kommer de även att vara en del av Kulturhusets jubileum.
– En konsert med Claus Sörensens Quartet söndagen den 15 maj. Kulturhuset har varit en fantastisk scen att jobba med i alla år! säger Christer.

BOK OM KLUBBENS HISTORIA

Nu pågår arbetet för fullt med att sammanställa en bok om klubbens snart 60-åriga historia.
– Den ska komma ut efter sommaren. Bland annat har vi letat fram ett 80-tal rullband med inspelningar från konster 1965-75. Planen är att en del av dem ska släppas på skiva i samband med bokutgivningen, säger Christer.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x