Espresso – Din lokala tidning

Jazz och magi i unik blandning

Torsdagen den 25 april blir det konsert med Carling family på Borgen i Osby. Familjejazzbandet som ursprungligen bestod av föräldrar och fyra syskon Carling har nu utökats med en yngre generation. På scenen står Max Carling, klarinett och violin, Aina Carling, banjo, Ulf Carling trummor och trumpet, Gerd Carling piano. Den unga generationen består av Nanna Carling, sax, Petronella Carling, trombon och Linnea Carling på banjo och bas.

Under konserten utgår bandet från traditionell jazz, det man kallar gladjazz, med låtar från standardrepertoaren såsom ”On the sunny side of the street”, ”All of me” och andra välkända låtar från jazzens guldålder. Sättningen är den vanliga med ett svängigt komp och klarinett, trombon och trumpet fram i blåset.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

– Vi har varit i Osby många gånger, senast för två år sedan på samma plats, så jag tror nog publiken känner oss, säger Max Carling, klarinettist i Carling family.
Ovanpå musiken blir det också varieténummer, spexiga och farliga balanstricks blandat med tempofylld jonglering.
Kan man säga att det blir ett slags konsert-cirkus?

– Kanske det! Det blir iaf tallriksjonglering av Ulf, akrobatik på rangliga stolar av dotter Nanna. Även Charleston-dans och step står på programmet, säger Max.

Nya inslag
Borgens fina scen kommer ge utrymme både uppåt och i sidled för mer spektakulära akter och det har självfallet tillkommit lite nytt på programmet.

– Föreställningen har magi som tema. Jag själv kommer framföra trolleriillusioner såsom svävning, svärdskabinett och andra mystiska konststycken från svunna tider. Magi ligger i tiden känns det som!
Bandet har under våren hunnit gästa Birdland i New York två gånger med sin föreställning och även genomfört en turné i Los Angeles och San Fransisco tillsammans med systern Gunhild Carling som numera bor i San Fransisco.

– I Los Angeles verkade publiken överraskad av vår kombination av svängig jazz och varieté – 2000 personer gav ”standing ovations”!

Annons
banner cx 60

Några andra inslag att se fram emot?

– Min bror brukar göra sin komik runt trummorna, och dessutom kommer vi lägga in ett stycke med vacker klassisk musik. De flesta av oss trakterar violin, Gerd tar horn och basstämman spelas av Nanna på basklarinett!

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy