Espresso – Din lokala tidning
dsc3969

Jazzfest i sensommarsol

Det blev en solskensstart för den första Time To Swing-festivalen i Hembygdsparken i Broby.

– Mitt i prick, konstaterade Krister Wall, nöjd arrangör och kapellmästare.

Scenen i Broby Hembygdspark invigdes 2020 och kom till genom ett leaderprojekt som syftade till att göra parken tillgänglig och attraktiv för nya målgrupper.

Krister Wall är i grunden arkitekt, och ritade själv scenen där han under festivalen satt som kapellmästare i husbandet som inledde Time to swing med Jarl Sjunnesson som första gästsångare.

– Jag har kämpat för detta länge, och det är många som har varit med om att äntligen göra det möjligt, säger Krister som tycker att Jazzen hittar sin speciella plats i Hembygdsparken – som i år firar hundra år.

– Samtidigt som man ställde hit den första byggnaden för att bevara den för framtiden så skrevs mycket av den musik som vi kan höra från scenen här idag!

BRÅDA DAGAR FÖR JARL

Jarl Sjunnesson, även känd som den sjungande bonden, lät tillsammans med bandet publiken njuta av många örhängen – från Coltrane till Zetterlund.

– En fantastisk dag, sade sångaren som just nu står inför hallonsäsongen hemma i Baggagården, och snart står på scenen igen tillsanmmans med Gladys del Pilar i Glimåkra kyrka – den 2 september.

– Det blir en konsert arrangerad av Rotary där intäkterna går till hjälpprojekt för utsatta i världen. Jag har länge velat göra något tillsammans med Gladys och tog kontakt med henne, berättar Jarl som har flera samarbeten med kända svenska sångerskor bakom sig.

Gladys Del Pilar är kanske bredast känd som en del av trion Afro-dite. Inom kort är hon aktuell som konferencieren i Helsingborgs stadsteaters uppsättning av musikalen Cabaret.

– Vi har hunnit repa några gånger i Pianisten Ola Hedéns studio i Malmö. Det blir ett gäng härliga duetter, avslöjar Jarl, som annars är mitt i hallonskörden på familjegården Baggagården.

– Det är en del att göra just nu, men jag får repa i traktorn, skrattar han.

”BORGAR FÖR FORTSÄTTNING”

Wine & Roses Niomannaband tog vid efter Jarl och Krister Wall kvartett med härligt blås och bra ös.

– Vi är väldigt tacksamma för våra huvudsponsor Sparbanken Skåne, och för Musik i Syd som har ställt ett ungt och skickligt Jazzband på scenen här idag –
Vindkraft, som består av musiker som alla studerar på Musikhögskolan i Malmö, summerar Krister Wall.

– Omkring 200 personer besökte parken under dagen och både jag och hembygdsföreningen känner att det här borgar för en fortsättning!

TEXT&FOTO: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x