Espresso – Din lokala tidning

Jenny siktar Frisk(t) framåt mot scenskolan

Jenny Frisk från Broby har alltid haft ett stort intresse av musik och teater. Bara 22 år gammal har hon redan hunnit vara med i Underhållningspatrullens tre senaste uppsättningar; Bröderna Lejonhjärta, Chess och Singing in the rain. I den senare hade Jenny för första gången en plats i ensemblen med egna repliker. Det var en jätterolig utmaning som jag lärde mig mycket av, säger hon.

Jenny är uppväxt i Sibbhult men bor nu i Broby. På gymnasiet gick hon Estetisk linje med inriktning teater på C4 gymnasium i Kristianstad och efter det har hon pluggat musikteori på distans. Hon spelar även fiol och älskar att sjunga. Musiken har funnits med mig under hela livet. Mamma sjöng mycket och pappa hade ett stort musikintresse, berättar hon.

Huvudpersonens dotter
Nu fokuserar Jenny på nästa jobb; “Hon jazzade en sommar” av Axerup productions, som är ett produktionsbolag från Östra Göinge. Vi börjar repa i början av april och turnén startar i maj. Vi har precis gått igenom manuset tillsammans och nu är det självstudier på repliker som gäller så det är fullt upp, säger Jenny. Det är ett tiotal personer i ensemblen, där Jenny har rollen som “Lotta”- huvudpersonens dotter och föreställningen spelas vid 10 tillfällen runt om i Skåne under sommaren, med premiär i Sibbhult.

Drömmen är scenskolan
Jennys dröm är att komma in på scenskolan. Det har alltid varit min dröm att få jobba som skådespelare. Jag älskar att spela musikal men det är scenskolan som är målet, berättar hon. Östra Göinge är en fin kommun som varit fantastisk att växa upp i men här finns inte så stora möjligheter om man vill gå längre.
Under tiden mellan repetitioner och framtidsdrömmen går hon på auditions och skriver ansökningar. – Man gör ju aldrig en audition i onödan, även om man inte får rollen, förklarar Jenny, som uppenbarligen har både driv och talang för att kunna gå hur långt som helst.

Text: Elin Sohl
Foto: privat

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy