Espresso – Din lokala tidning
jeppa2

Jeppa S trädgård startar webbshop

BESÖKSMÅL. Från en galen satsning till ett prisat besöksmål. Efter två säsonger har Jeppa S trädgård utsetts till Årets omväg i Magasinet Skånes tävling Skånes bästa.

– Det känns jättekul! Särskilt som det var många som sa till oss när vi startade att vi hade en bra idé, men att vi aldrig skulle kunna locka besökare mitt ute på landet, säger Johan  Johansson, som driver verksamheten med sin fru Linda.
– Det har blivit en riktig botanisk trädgård här, konstaterar Johan där vi kliver in i det stora växthuset vars grund har grävts ner i marken för att nyttja den naturliga jordvärmen.
– När det var som kallast för någon vecka sedan stod termometern precis över noll, utan någon tillskottsvärme, berättar han.

Startar Webbshop
Det subtropiska växthuset på över 400 kvadratmeter, tillsammans med trädgården runtomkring har i sommar lockat mängder av besökare. 
– Vi räknade med att vi skulle kunna bygga upp något stort, men inte att det skulle gå så fort, säger Johan.
– Många av våra besökare kommer långväga – vissa har åkt över 80 mil!
Till skillnad från många andra leverantörer av tropiska och subtropiska växter så är Jeppa S en experimentverkstad för att se vilka sorter som klarar det svenska klimatet. 
– Det vi köper in kan vi själva testa här innan vi säljer det. Många uppskattar att vi har kunskaper som är baserade på egna erfarenheter.

Som en ytterligare service till växtköpande kunder kommer Jeppa S från och med mitten av januari att erbjuda en webbshop.
– Vi tar in alla beställningar för att sedan ombesörja leveranser när man börjar vilja plantera ut saker framåt våren. Det är en service som kunder har efterfrågat, och det blir spännande att testa något nytt, säger Johan.

Text: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x