Espresso – Din lokala tidning

Jimmy har alltid centrum i fokus

Nytt år nya möjligheteroch det har verkligen Jimmy Ekborg anammat som numera har en fast tjänst i Osby kommun som centrumledare. Han arbetar inte bara med Osby Shopping, utan han är även involverad i Osby outlet där han sitter med i ledningen tillsammans med bl.a. Gert Jönsson. Vidare så är han numera också kommunens företagslots.

– Jag ansvarar även för vissa turismuppdrag och alla evenemang som berör handeln i Osby och Lönsboda, berättar Jimmy. 

Världens bästa jobb

Det är fullt upp just nu på många områden och Jimmy känner att han hamnat rätt.

– Ja jag har världens bästa jobb, men är då inte ensam i allt detta. Jag jobbar tillsammans med alla aktörer och företagare inom handeln, näringslivet i stort och framför allt medborgarna i kommunen. Att kunna bygga och skapa nya nätverk och relationer och på så sätt göra kommunen mer attraktiv, är min drivkraft. Jag ser många spännande möjligheter i allt jag gör just nu. Det är viktigt att vi gör allt för att synas, annars så finns vi ju inte.

Morgonfikan är guld värd

Jimmy tar gärna en morgonfika ett par gånger i veckan på något café i kommunen.

– Fikastunden ger mig mycket. Du upplever verksamheterna och får möjlighet att prata med dem som driver verksamheten, förklarar Jimmy. Men det blir också många intressanta samtal med gäster. Morgonfikan har ett stort värde för mig och mitt uppdrag,

Sportlovskul i Osby

Den 23 februari händer det saker i ICA-garaget i Osby. Då är det nämligen Sportlovskul med massor av tävlingar. 

– Jag kan tipsa alla om att Wayne Gretzkys klubbor visas upp där. Vår svenska målvaktshjälte Stefan Livs egen samling kommer också att kunna beskådas. Stefan som tragiskt omkom i en flygolycka tillsammans med sitt ryska lag i Jaroslav. Detta är en aktivitet som både vuxna och barn kan ha glädje av. Butikerna kommer givetvis att hålla öppet som vanligt, man skall kunna shoppa, fika och ha det trevligt tillsammans förklarar Jimmy.

Inviger storbildsskärm

Den andra mars arrangeras Hälsolördag. Samma dag som Swansons arrangerar sin resdag i Osby.

– Förhoppningen är att vi samma dag ska kunna inviga vår nya stora digitala tv-skärm, avslöjar Jimmy. Meningen med den är att den skall kunna ambulera runt i kommunen på exempelvis olika evenemang. Du ska även kunna hyra den som förening eller köpa en annonsplats för att göra egen PR.

Ny butik på gång 

Jimmy berättar vidare att en ny klädbutik är på väg att öppna i ”gamla” Gullvivans lokaler. 

– Ja så är det faktiskt, men jag kan inte avslöja mer än så. Vi får återkomma när allt är klart. Oavsett så är det ju ett bevis på att det händer en del positiva saker framöver.

En sådan positiv sak är Osbys största evenemang Osby Outlet som genomförs helgen den 27–28 april. Årets stora fyndhelg då över 10 000 personer vallfärdar till Osby.

Lönsbodas stora dag

En av vårens stora begivenheter är Lönsbodadagen den 4 maj. 

– Då blir det verkligen stor underhållning för både barn och vuxna, förklarar Jimmy. Det har en del med vatten att göra, så mycket kan jag avslöja. Sen skall vi utse Lönsbodas ambassadör. Det kan vara ett företag, organisation eller privatperson som har satt Lönsboda på kartan som får den hedervärda utmärkelsen, avslutar Jimmy.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy