Espresso – Din lokala tidning
img 9577

Jobba inom Kriminalvården

Få kan väl ha missat den samhällsdebatt som fyllt alla medier i några år. Orsaken är en växande gängkriminalitet som breddar sin verksamhet och därmed orsakat lite av en systemkollaps. Vårt samhälle är byggt på tillit, ett fundament som idag bara lever kvar i inom vissa generationer och samhällsgrupper. Nu rustar samhället för något nytt som vi tidigare inte haft behov av. Militärer på gator och enorma investeringar i renovering och uppbyggnad av fler stora anstalter inom kriminalvården. Detta faktum innebär samtidigt en omfattande rekrytering av personal.

Älskar sitt jobb på Kriminalvården

Idag jobbar Kriminalvården både med planering och förändring. Men utmaningen inkluderar även marknadsföring och rekrytering.
– Jag jobbar som förändringsledare och är kriminalvårdsinspektör sen 17 år tillbaka, berättar Nina Tikkanen från Hässleholm. Jag älskar mitt jobb och vill gärna berätta och förklara vad mitt arbete innebär. Nina hittar vi då enRival bjöd in arbetsmarknadsbranschen, elever och arbetssökande till en workshop i Osby.

Bryta en ond cirkel

Kriminalvårdens grundsyfte är att under förvaring, bryta klienternas destruktiva och kriminella vanor.
– Ja nu byggs det flera stora fängelser både i Kalmar och Trelleborg, samtidigt som de befintlig behöver uppgraderas för att kunna ta emot fler, berättar Nina. Det är en lång process som kommer att ta några år innan vi är i fas med behovet. Under hela den här perioden behöver vi därför attrahera fler kollegor, utbilda dem och se till att de älskar sitt arbete lika mycket som jag.
Kriminalvården verkställer straff och jobbar för att klienter ska komma bättre ut.
– Vi jobbar med påverkansprogram och försöker på olika sätt rusta våra klienter så de efter avslutat fängelsestraff ska kunna återgå till samhället och inte återfalla i vidare kriminalitet, berättar Nina.

Förmåner med jobbet

Är du som läser det här intresserad av att veta mer, så hittar du all information du behöver på kriminalvårdens hemsida www.kriminalvarden.se
– Vi är en de av rättsväsendet och jobbar för att samhället ska bli säkrare och tryggare, berättar Nina. Det vi gör på vårt jobb – får betydelse för andra. Vi bryter onda cirklar.

Vill du veta mer om förmånerna med att tillhöra kriminalvården, lägg till (formaner) efter vår webadress: www.kriminialvarden.se/formaner

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x