Espresso – Din lokala tidning
dsc8439

Jobba på Osby Glas

NÄRINGSLIV. För några år sen fick Osby Glas nya ägare i Beijerinvest. Ett familjeägt investmentbolag som äger och utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur.
– Vi har fantastiska ägare som tror på oss och stöttar vår utveckling, berättar Joel Rosenqvist, VD på Osby Glas.

– Vi har idag en helt unik fabrik där vi kan växa. Vi har dessutom option på att bygga till på området. Våra möjligheter ligger i att marknaden växer, samtidigt som att förtroendet för oss breder ut sig. Det innebär också att vi behöver bli fler som bidrar till vår tillväxt. Vi behöver ständigt komma i kontakt med personer som vill följa med och påverka vår resa, säger Joel.

dsc8292
Joel Rosenqvist, VD på Osby Glas

”NU SKA VI VÄXA”

Det som krävs för att växa är inte enbart att hitta fler kunder, utan även fler kollegor. Även om allt handlar om processer och automation – så är det människan som gör skillnad.
– På Osby Glas har vi alla olika roller, men vi är lika viktiga och allas insatser värderas lika, berättar Sofia Nilsson, ansvarig för rekryteringen på företaget.
– Vi söker personal med intresse för att utvecklas. Gärna med erfarenhet från industrin. Men det är här du utvecklas och får den utbildning som krävs.

dsc8415 2
Sofia Nilsson, rekryteringsansvarig

GLAS ÄR KUL

Glas är inte bara något du ser igenom, som håller tätt och isolerar.
– Glas finns i allt fler produkter, som vi kanske inte tänker på, berättar Joel.
– Det är ett material som utvecklas och får nya egenskaper och funktioner. Integrerade solpaneler ger energi och värmer upp fastigheter. Smarta glas anpassas efter väder vad gäller insyn, UV-skydd och isolering. I Framtiden ser vi smarta glas som kan användas som stora bildskärmar – i mindre skala interiört, men även stort och mäktigt på utsidan av fastigheter. Men det kommer ständigt nya funktioner.
– Även om vår produktion till stor del handlar om att förädla planglas till fönster, fasader, dörrar, räcken, med mera, så är glas en mycket intressant produkt som ständigt utvecklas och får nya funktioner. Det är en spännande bransch att jobba i.

dsc8719
Fredrik Hellman, teknisk chef

GÖRA RÄTT FRÅN BÖRJAN

Osby Glas var framgångsrika kring att optimera sina processer redan innan de flyttade till ny stor fabrik. Men det fanns begränsningar i en mindre fastighet.
– Här har vi fått möjligheten att optimera och göra allt rätt från början, berättar Fredrik Hellman, teknisk chef på Osby Glas.
– Det gör allt både enklare och snabbare men framför allt säkrare. Optimerad logistik och automation gynnar produktionen, samtidigt innebär det att vi kan lägga allt större fokus på vår personal.
– Ja där ligger skillnaden, fortsätter Sofia Nilsson, HR-ansvarig.
– Mindre stress, färre eller inga tunga lyft, säker arbetsplats och trivsel. Det gör att vi värdesätter den sociala kompetensen högre vid anställningar. Vi utbildar och ser till så att alla trivs och blir en viktig hörnsten i gänget.

LOGISTIKEN SKAPAR MAGI

Med stora ytor och nya produktionslinjer så har Osby Glas ökat sin kapacitet flera gånger om.
– Vi har i dag inga flaskhalsar som begränsar produktionen, berättar Fredrik.
– I ena änden kommer planglasen in och genom fabriken förädlas de i tvåskift till olika produkter för att i andra ändan lastas på bil för transport. Våra åtta lastbilar levererar till kunder över hela landet. Låter enkelt, men på fabriksgolvet finns ett stort antal personer som tillsammans skapar magi. Där ligger skillnaden.

STOR POTENTIAL ATT VÄXA MED RÄTT PERSONAL

Osby Glas i dag har cirka fem procent av marknaden. Potentialen är betydligt större, menar Joel Rosenqvist.
– Både för att marknaden är stor och växer, men också för att vi gör mycket rätt i Osby. Kombinerat med ägare som tror på oss och stöttar oss i vår utveckling skapar det förutsättningar. Beijerinvest är mycket generösa när det gäller investeringar. Vilket
även inkluderar personal. Det räcker inte med en stor fabrik och ett optimalt arbetsflöde. Allt hänger på oss som jobbar på Osby Glas. Det är personalen som gör skillnad, oavsett vilken roll du har.

skarmavbild 2023 11 17 kl. 12.10.16
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x