
INGREDIENSER
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Fyllning
4 dl Vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1,5 dl Florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar
200 g Philadelphiaost
1,5 dl Florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar
SÅ HÄR GÖR DU
Gör så här: Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör, och bröa gärna med cocos.
Vispa upp ägg och strösocker vitt och fluffigt. Vispa med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Tag ut, låt svalna och dela i fyra bottnar.
Fyllning: Finhacka jordgubbarna (spara några till dekoration) och låt stå.
Vispa upp grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp till ett riktigt fast fluff. Vänd i jordgubbarna som är finhackade och rör ihop försiktigt tills allt blandas väl.
Montering: Tag fram tårtbottnarnaoch lägg den tjockaste bottnen på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsfyllning, och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista tårtbottnen och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
Dekorera med färska bär.

Testa receptet, kommentera gärna och bifoga bild
ÖVRIGT
Lycka till! /Verums Jordgubbar