Espresso – Din lokala tidning

Jubilarer firades i dagarna två

I två dagar har det varit kalas för jubilarer inom Knislinge-Kviinge-Gryts församling, först i Kviinge tisdagen den 14 maj och sedan i Knislinge onsdagen den 15 maj.

Kviingebor fick rundtur
I Kviinge anordnas det kalas en gång om året. I år var det 15 födelsedagsbarn plus en del anhöriga och vänner som samlades för att under några timmar äta gott och umgås tillsammans. Efter festen bjöds alla på en rundtur på Kyrkparkens förskola, av förskolechef Marie Larsson.
Många gamla klasskamrater möttes
I Knislinge var det 26 jubilarer med sällskap som kom och firade. I Knislinge firar man två gånger per år, så denna gång var det de som fyller år det första halvåret som var inbjudna. Tidigare uppvaktades församlingarnas jubilarer i hemmet och denna möjlighet finns fortfarande kvar om man inte kan komma till församlingshemmen. Men födelsedagskalasen har anordnats i några år och de är mycket uppskattade, inte minst som mötesplats. I Knislinge var det många gamla klasskamrater som möttes igen och några hade inte setts sen de var på födelsedagskalas förra gången, för fem år sedan.
– Man måste ju komma ut och se lite folk, sa en av jubilarerna.

Mat och underhållning
De som bjuds in är de som under året fyller 75, 80, 85 eller 90 år, när man är över 90 år så bjuds man in varje år. Jubilarerna får bjuda med sig en vän eller anhörig men det går också bra att komma själv. Festligheterna började med välkomstdricka och alla jubilarerna fick presentera sig. Sedan bjöds det på mat, kaffe med tårta och underhållning. För underhållningen stod Gunni Månsson ifrån Vinslöv, Gunni spelade fina svenska visor, bland annat ifrån skoltidens orangea visbok ”Nu ska vi sjunga” som många mindes och sjöng med i.

Skapar fina minnen
Diakoniledare Tezz Valberg Ekdala höll en liten betraktelse utifrån Teofil Engströms populära visa ” Det stod en blomma” eller som den egentligen heter ” Gud i naturen”. Hon lyfte fram att vi människor liksom vår skapare är just skapande och att vi kan vara medskapande i våra liv. Tillsammans kan vi skapa fina minnen och det gjorde vi verkligen tillsammans dessa eftermiddagar.
Festligheterna avslutades med att jubilarerna fick en liten bok med texter på temat ”Alltid älskad” och sedan ställde man upp sig för fotografering. Det går inte att ta miste på att dessa fester är uppskattade.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy