Espresso – Din lokala tidning
swanson

Jubileum för Swanson´s Amerikadag – firas på Malmö Live 2 mars

Amerikadagen hos Swanson’s i Osby har varit ett givet evenemang för många i decennier. Men nu har intresset vuxit om möjligheterna.
– Ja det har helt enkelt blivit för svårt och omfattande att ha kvar på hemmaplan, berättar Tommy Swanson. Vi har tagit hjälp i år och flyttat Amerikadagen till Malmö.

20 månader stängt
Sveriges största och mest prisade specialresebyrå har, som hela turist- och besöksnäringen, haft några tuffa år.
– Ja pandemin slog hårt mot turistbranschen, berättar Tommy. Nu hade vi under många år byggt upp en trygg soliditet så det var aldrig ett alternativ att lägga ner verksamheten. Det tråkiga var att vi tappade så många kollegor och kompetens. Ingen visste heller när det skulle vara över. Så under 20 månader hade vi inga resenärer.

Kunderna kom tillbaka
Redan 2022 pekade det uppåt igen och tack var goda relationer med turistbyråer, flygbolag och hotell, så har Swansons snabbt kommit tillbaka på allvar.
– Alla kunder fick tillbaka alla sina pengar direkt. Något vi har fått enormt mycket tacksamhet för. Så när vi kunde börja resa igen, kom våra kunder tillbaka till oss. Det finns fortsatt utmaningar för oss. Tufft att ha en bransch som är så påverkad av valutakurser, räntor, krig och amerikansk inrikespolitik.

1010376


Sveriges största mässa för Amerikaresor
Amerikadagen har varit ett årligt mål för Swansons resenärer. Ett evenemang där över 1000 personer invaderade kontoret i Osby.
– Ja det kom besök från halva Sverige och även en del från våra grannländer, berättar Tommy. Förutom under pandemin så har intresset ständigt ökat så mycket att vi nu bestämt oss för att flytta Amerikadagen till Malmö Live. Det blev helt enkelt för mycket jobb för oss. Vi har också fått tacka nej till utställare tidigare. Nu när mässan fyller 20 år så kan vi välkomna fler och därmed blir Amerikadagen större än någonsin.

50 städer, delstater och reseföretag på plats i Malmö
I år finns representanter från cirka 50 städer, delstater, flygbolag, rederier och hotell på plats. En arrangör i Danmark tog efter oss för cirka 10 år sedan, så dagen efter hålls en liknande mässa i Köpenhamn. Malmö passar alltså utmärkt in i logistiken.
– Nu hoppas vi att alla från Osby, Östra Göinge och Hässleholm, vill ta en tur till Malmö och träffa oss där i stället, säger Tommy. Det blir större, mer utrymme och så mycket bättre även om många givetvis gillade att besöka fortet i Osby.

Föredrag och underhållning
Swanson’s håller dock fast vid konceptet med 15 föredrag som blir en perfekt uppstart på livets häftigaste resa.
– Sen blir det naturligtvis en del underhållning också, avslöjar Tommy. Tyvärr har vi inte med oss vårt husband Döneberga i år. De ersätts av Sergio Henriquez som ursprungligen kommer från Lönsboda. Vi kan också presentera countrystjärnan Jake Hoot, som bland annat vunnit amerikanska The voice.

johnny@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x