Espresso – Din lokala tidning

Jubileumskonsert ”Blåslaget 50 år”

Den 19 oktober kl. 16.00 firar föreningen Blåslaget sitt 50-årsjubileum och ger i samband med det en konsert i Musikskolans Konsertsal. Underhållningsorkestern med Midi- och Mini-grupperna bjuder på trivsam och blandad underhållning. Ledare och konferencier är Lars Ward.

Efter en namngivningstävling i Norra Skåne i november 1969, ”döptes” orkestern till Blåslaget. Därefter har orkestern varit en viktig del av Osby musikliv, och genom åren medverkat i en mängd olika sammanhang. Idag är orkestern en del av ”Underhållningsorkestern”, som är ett samarbetsprojekt med Musikskolan i Osby.

Mannen med silvertrumpeten
För att sätta lite extra krydda på jubileumskonserten har orkestern bjudit in den välkände trumpetaren Magnus Johansson, ”mannen med silvertrumpeten”. Han är en Sveriges bästa trumpetare idag, och har spelat med storheter som Stevie Wonder och Tom Jones, medverkat i Rhapsody in Rock med Robert Wells. Magnus har vidare turnerat i 14 år med Diggiloo och är känd från många framträdanden i TV, bl.a Dobbidoo. Listan kan göras hur lång som helst. Efter den 19/10 kan han också lägga till konserten med Blåslaget i Osby.

Orkester och solo
Magnus Johansson kommer naturligtvis att spela tillsammans med orkestern i ett antal låtar, men kommer också bjuda på solistiska inslag.
Vi hoppas på att en stor publik tar vara på tillfället att lyssna på denna unika konsert och samtidigt ger lite glans åt Blåslagets jubileum.
Biljetter kan köpas vid entrén eller i förköp via webben: www.maggan78@gmail.com.

Välkomna!

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy