Lägg någonting Du gillar i brännvin och låt det dra i några dagar, sedan har Du en snaps. Låt förresten alla bränna hemma, det borde ingå i allemansrätten!
Grunden är 1 flaska brännvin, renat eller brännvin special, 70 cl, smaksättning se nedan.
LINGONSNAPS
Tillsätt en näve lingon och 1 msk råsocker. Brännvinet ska få en svag röd färg. Låt stå några dagar. Sila av lingonen eller låt dem vara kvar. Själv tycker jag att det ser smakfullt ut med bären kvar.
KUMMINSNAPS
Tillsätt kumminfrön efter behag, men ta inte för mycket för kummin ger ganska mycket smak; en liten näve kan vara lagom. Låt stå i några dagar och sila sedan eventuellt av kryddorna.
”STRÖNHULTAREN”
Tillsätt en kanelstång, 6-10 kryddnejlikor och en bit torkat pomeransskal och låt stå några dagar. Det ser vackert ut om man låter kryddorna vara kvar i flaskan.
BO MARTINSSON