Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2022 10 19 kl. 17.08.50

Julnubbar

Lägg någonting Du gillar i brännvin och låt det dra i några dagar, sedan har Du en snaps. Låt förresten alla bränna hemma, det borde ingå i allemansrätten!

Grunden är 1 flaska brännvin, renat eller brännvin special, 70 cl, smaksättning se nedan.

LINGONSNAPS

Tillsätt en näve lingon och 1 msk råsocker. Brännvinet ska få en svag röd färg. Låt stå några dagar. Sila av lingonen eller låt dem vara kvar. Själv tycker jag att det ser smakfullt ut med bären kvar.

KUMMINSNAPS

Tillsätt kumminfrön efter behag, men ta inte för mycket för kummin ger ganska mycket smak; en liten näve kan vara lagom. Låt stå i några dagar och sila sedan eventuellt av kryddorna.

”STRÖNHULTAREN”

Tillsätt en kanelstång, 6-10 kryddnejlikor och en bit torkat pomeransskal och låt stå några dagar. Det ser vackert ut om man låter kryddorna vara kvar i flaskan.

BO MARTINSSON

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x