Espresso – Din lokala tidning
betty

Julpynt i Göingeskogen

Ute är mörkt och kallt, men inne i huset lyser det överallt de tända ljusen.

– Det går ju inte ens att gå på toaletten utan att det lyser och blinkar överallt klagar Husse!

Han är inte riktigt lika glad som matte just nu. Han suckar mycket och mumlar när matte springer ut och in ur rummen med stjärnor och ljusastakar i händerna.

– Alltså du får snart söka för det säger husse, det är inte normalt.

– Jag bara älskar det! säger matte, om detta nu går lite över styr så kan du väl vara glad över att det är ljusslingor och stjärnor jag samlar och inte dyra märkeskläder!!!

Man blir glad över ljus, speciellt denna tiden på året. Husse muttrar och lägger sig på soffan igen.

Jag och Hjördis gillar när matte är glad. Vi har t.o.m. fått följa med ut i skogen och plockat kottar och torra tallgrenar! Hjördis har dessutom fått ett nytt täcke. Själv ligger jag ju helst i sängen under täcket men ibland har jag offrat mig och följt med ut!

Allt verkade lugna ner sig lite efter att matte satt upp det mesta advents ”pjycket”, men plötsligt hördes husses röst igen.

– Ah men vad f… vad är det för mög du hängt upp över sängen??? Då fick matte nog….

– det är 3 dagar sedan jag satte upp den sänghimmeln! Och om du inte har sett den på 3 dygn så kan det ju omöjligt störa dig!!! Men mår du så dåligt av det så varsågod att plocka ner det igen, lägg det fint i lådorna och bär upp det på vinden! Det blev tyst en lång stund sedan hörde man husses röst säga – vad blir det till middag i kväll?

BETTY (OCH SUSANNE)

HUNDTANKAR SUSANNE LUNDKVIST & BETTY

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x