Espresso – Din lokala tidning
kafferep

Kafferep i smedjan

KULTUR&EVENEMANG. En traditionell ”koppning” i rustik miljö blev första evenemanget för nystartade Verum Event. Åsa Håkansson flyttade till byn för några år sedan och vill nu använda sina erfarenheter för att lyfta bygden med olika arrangemang.

– Jag är yrkesverksam som musiker och har jobbat tio år som lastbilschaufför. Med den kombinationen i ryggen finns det inga sammanhang som känns konstiga att kombinera, skrattar Åsa.

Den 15 april ordnade hon det första arrangemanget med nystartade Verum Event, en kaffeprovning i Mölleröds smedja.

– Jag har drivit second hand-verksamhet i många år, och olika varianter av redskap för att tillreda kaffe har blivit ett samlarområde för mig. Jag hade med mig Benjamin Edman som är kafferostare och höll i det som man kallar för en traditionell ”koppning” – en kaffeprovning. Kaffe är en smakbärare som har ett bredare register än till exempel vin – det kan vara ett äventyr får många att utforska, säger Åsa.

GÖINGEBYGDEN EN PÄRLA

Åsa Håkansson har själv vuxit upp på den småländska landsbygden, och även om hon nu har hamnat en bit från den mylla som format henne så vill hon gärna slå ett slag för en aktiv landsbygd.

– Jag tycker att hela Göingebygden är en pärla. Det finns många vackra miljöer, samtidigt är det viktigt att vara varsam när man arrangerar saker, eftersom mycket av det fina med området är att det känns oexploaterat.

KULTUR, PLATSER OCH MÖTEN

Till kaffeupplevelsen kom det mest lokala besökare, men även några långväga från Malmö.

– Vi var tolv personer mellan nitton och åttiofem år. En alldeles lagom stor grupp. Jag testade att ta fram fiolen och spela lite under fikat och det fungerade fint, säger Åsa.

asa

– Just nu har jag inga fler evenemang inbokade, men det finns många planer. Musiken har jag använt mig av mycket bland annat för att skapa kontakt inom vården och olika integrationsprojekt. Planen med Verum Event är att skapa upplevelser som förenar kulturen med platserna i vår omgivning och skapar möten mellan människor – både de som bor här och de som besöker Verum. Det ska bli en spännande resa!

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE FOTO: PRIVAT

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x