Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kåldolmar

Kåldolmar

Johnny Billinger Kåldolmar Kåldolmar Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 vitkålhuvud (stort)

1 kilo fläskfärs

1 kokt mosad potatis eller 1/2 dl potatismospulver

1/2 dl skorpmjöl

2 ägg

2 tsk salt

1 1/2 tsk vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg den mosade potatisen tillsammans med skorpmjölet i en bunke och rör om. (Om ni använder mospulver så tillsätter ni lite vatten.)

Blanda i äggen och färsen. Krydda, och späd eventuellt med lite mjölk.

Förväll kålhuvudet i lätt saltat vatten. Cirka 2 tsk salt per liter vatten.

Låt det koka i 5-10 minuter. Spara kokspadet.

Efterhand som kålbladen mjuknar så skär du loss dem från stocken. Skär bort den grövsta delen av nerven så att det går lättare att rulla ihop bladet.

Lägg 1-2 msk färs på bladet. Vik och rulla ihop dem till ett paket och bind om dolman med en bomullstråd ( Finns speciell stektråd.)

Bryn dolmarna runt om i smör på ett stekjärn tills de får en fin brun färg.

Lägg dolmarna i en gryta och häll på kokspadet så det täcker. Låt koka i cirka 30 minuter eller tills kålen känns mjuk.

Ta upp kåldolmarna.

Späd skyn om det behövs. Tillsätt eventuell grädde. Red av såsen och låt den koka 3-5 min. Lägg tillbaka dolmarna i såsen.

Serveras med kokt potatis och lingonsylt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x