Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kall inkokt Lax med sås av grov Dijonsenap och Kapris

Kall inkokt Lax med sås av grov Dijonsenap och Kapris

Johnny Billinger Kall inkokt Lax med sås av grov Dijonsenap och Kapris Kall inkokt Lax med sås av grov Dijonsenap och Kapris Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

700 g laxfilé med skinn

1 liter vatten

1,5 msk ättika 12%

2 msk salt

½ citron

2 kvistar dragon

2 kvistar rosmarin

3 lagerblad

Sås:

1 äggula

1 dl rapsolja

1 dl senap

3 dl gräddfil

3 msk kapris finhackad

1 msk dragon finhackad

SÅ HÄR GÖR DU

Skär laxfilen i portionsbitar men låt skinnet vara kvar.

Blanda vatten, ättika, salt, tunna citronskal, dragon, rosmarin och lagerblad i en kastrull.

Koka upp och sjud i 5 min.

Häll den heta lagen över laxen och värm försiktigt och låt det knappt sjuda i 5 min. Låt sedan laxen kallna i lagen. Låt stå i kylen om laxen ska serveras nästa dag.

Tag upp laxen ur lagen. Dra bort skinnet och lägg laxen på ett serveringsfat.

Servera med den kalla såsen, varma grönsaker och nykokt potatis.

Sås:

Lägg en äggula i en rundbottnad skål.

Vispa ner oljan lite i taget till en slät kräm.

Rör i gräddfilen, senap, kapris och dragon.

Låt såsen stå kall ca 1 timme före servering

ÖVRIGT

Ett gott vin till den kokta laxen är: Leth Duett Riesling 2018.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x